OPPFRISKING: Greit å friske opp kunnskapene, sier 79 år gamle Harald Blindheim fra Ålesund. Nå har han tatt båtførerprøven og står her sammen med daglig leder i Norsk Test, Bernt Nilsen. Foto: Sjøfarsdirektoratet.

79-åring tok båtførerprøven

79 år gamle Harald Blindheim fra Ålesund bestemte seg for å ta båtførerbevis – og det klarte han med glans. Men i statistikken så er det de unge som setter seg ved skolebenken.

Publisert Sist oppdatert

Statistikken over hvor mange som tok båtførerprøven i 2014 viser en stor økning, men det er kun blant de som er omfattet av den obligatoriske ordningen.

-For de som er født før 1980 så er det dessverre en nedgang i hvor mange som tar båtførerbeviset, skriver Sjøfartsdirektoratet i en pressemelding i dag. Harald Blindheim fra Ålesund er et hederlig unntak. I en alder av 78 år valgte han å ta båtførerprøven – og besto med glans.

Godt opp i årene

-Det er ikke hver dag vi får inn kandidater som er så godt opp i årene, så dette var så spesielt at vi mente han burde får en oppmerksomhet, sier Bernt Nilsen daglig leder i Norsk Test as.

-Imponert

Norsk Test as utsteder båtførerbevis, og administrerer ordningen, på vegne av Sjøfartsdirektoratet. Også sjøfartsdirektør Olav Akselsen er imponert over innsatsviljen til -Harald Blindheim og hans ønske om å få best mulig kunnskap for å være sikker på sjøen.

IMONERT: Sjøfartsdirektør Olaf Akselsen er imponert over 79-åroingen som nå har fått båtførerbevis. Foto: Steinar Haugberg, Sjøfartsdirektoratet.

-Alder ingen hindring

-Når vi ser at de eldste båtførerne nå i mindre grad enn før tar båtførerprøven, så var det veldig kjekt å høre om denne mannen. Vi har hele tiden anbefalt alle som skal ut i båt å skaffe seg kompetanse i form av båtførerbevis, og dette er et godt bilde på at alder ikke er noen hindring, sier Akselsen.

Lærte litt nytt

- Selv for en som har seilt på sjøen i mange år var det veldig bra å få oppfrisket gamle kunnskaper og sannelig lærte jeg ikke litt nytt også, sier Harald Blindheim med et glimt i øyet som nå er 79 år gammel .