BÅTER I SJØEN: Torsdag åpner
BÅTER I SJØEN: Torsdag åpner "Båter i sjøen" på Aker brygge. Ikke minst storbåt vil stå i fokus. Interessen for norgesferie er økende. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe, NTB/Scanpix

Storbåtsalget på vei opp

Kronekurs og terrorfrykt har endret nordmenns ferievaner. Det betyr norgesferie. For mange betyr det ferie på sjøen. Storbåt er i vinden igjen.

Publisert Sist oppdatert

-Selv om noen bransjer i Norge opplever vanskelige tider, er det andre som går veldig godt. Samtidig er renten lav og interessen for å feriere i Norge er stor. At Norge oppleves som et prisgunstig og trygt feriealternativ har en positiv påvirkning på båtsalget, sier Leif Bergaas, daglig leder i bransjeorganisasjonen Norboat.

GOD UTVIKLING

I fjor var det en god utvikling i salg av båter i små og mellomsegmentet i Norge. Det gledelige er at forhandlere av større båter rundt om i Norge nå forteller at kundene er på vei tilbake.

– Lav rente og rekordantall av nordmenn som tar Norgesferie er noen av årsakene, sier Leif Bergaas i Norboat. Han mener også at en urolig verden med terroranslag i populære ferieland er en medvirkende årsak.

KARTLEGGING

Norboat, Båtbransjeforbundet i Norge har gjennomført en kartlegging av båtsalget blant en rekke av sine medlemmer. Svarene er oppløftende, og særlig opplever de som selger større båter en økende pågang.

-I 2015 snudde det for båter mellom 4-8 meter, men nå viser det seg at folk også vil ha større båter. Forhandlere av kjente merker som Viknes, Targa, Princess, Windy, Marex, Bavaria og Saga forteller alle at de opplever økende pågang og salg, sier Bergaas.

KLART FOR "BÅTER I SJØEN"

På Båter i Sjøen 1.-4 september kan du oppleve 54 Norges- og verdenspremierer på 35 seilbåter, luksusbåter i 20 millionersklassen, vannscootere, husbåter, banebrytende norsk design, teknologiske innovasjoner og miljøvennlige båter blir alle å finne side om side på Skandinavias største utendørs båtmesse.

Langs bryggene blir det stilt ut 270 båter, store, små, raske, fornuftige og ufornuftige, og nettopp det kjennetegner Båter i sjøen.

Powered by Labrador CMS