Marell 850 WA og 900 CC – nye aluminiumsbåter som vises i Oslo fra torsdag.

Nordmenn vil ha «hardføre» båter

Norge er på toppen blant importører av aluminiumsbåter. Det viser at den nordiske trenden med «hardføre» båter også har kommet til Norge.

Publisert Sist oppdatert

Båter i aluminium og pilothousebåter har vært svært populære i både Finland og Sverige, hvor de utgjør en stor del av salget.

- Årets sommer med svært skiftende vær, kan synes å ikke rokke ved nordmenns båtinteresse, og vi ser nå at stadig flere ønsker seg hardføre båter som kan brukes i all slags vær og som tåler en støyt, sier daglig leder Leif Bergaas i en pressemelding nå få dager før den store flytende båtmessen i Oslo åpner.

RIB mer populær enn noen gang

En annen kategori som vokser er RIB (Rigid Inflatable boat). På årets messe presenter 10 utstillere båter i dette segmentet, fra 2,5 til 12 meter.

-Fra å være et nisjesegment ser vi dag en lang rekke modeller i ulike varianter som er tilpasset ulike bruksbehov og områder. Dette er båter som innbyr til mye båtglede og er populære langs hele kysten. På Båter i Sjøen kan du se en stor bredde av RIB modeller, sier Bergaas.

Salget av båter har tatt seg opp i Norge, og da begynner produsentene å investere mer i produktutvikling og båtfolket får presentert stadig flere nyheter.

-Produsentene er flinke til å oppgradere sine modeller og tilpasse de til bruk og behov. I år viser vi frem flere helt nye båtmodeller, i flere segmenter. I fjor var det rekordmange som besøkte messen, og vi satser på like stor oppslutning blant besøkende, sier Bergaas.

Nyhetene er mange, store, små, fornuftige og kanskje mer ufornuftige – du finner alle typer båter i sjøen og her er noen av høydepunktene:

Aquador 35

fra finske Bella Boats

Askeladden C 83 Cruiser - perfekt daycruiser for opp til 10 pers.


Uttern T 70

fra Brunswick Marine – Daycrusier med pantryløsning.

NYHET: Askeladden C83 Cruiser.

-

Bavaria E34, E40 Fly og R40 C

– E serien omtales som en seilbåt uten mast, og kommer både med og uten flybridge. R 40 C i den populære R-serien. Og alle tre har norgespremiere.

Fjord 42 Open

– En daycruiser over 40 fot med utenbordsmotor!

Marell 850 WA og 900 CC – aluminiumsbåte

r fullspekket med avansert teknikk, sofistikert sikkerhetssystem for de som ønsker et aktivt liv. Eker Performance er norsk importør.

Rhéa Timonier

er en helt ny type allsidig tur- og fiskebåt klar for mange ulike opplevelser på havet, som presenteres av Giramar.

-

 Jeanneau SO 440 har verdenspremiere. Båten er bygget på idéen om et mer ergonomisk design, som blant annet har gitt et trinnløst sidedekk. Heitmann Marin har samarbeidet med Jeanneau verftet gjennom 37 år, og også i år stiller de med både seil- og motorbåter.

- Windy Solano 27 – ny og mindre modell med mulighet for både overnatting og dagsturer.


 

NYHET: Windy 27 Solano.