MER ACTION:Nytilsatt markedssjef i Norboat Hege Ousland ønsker å skape mer liv og action under årets
MER ACTION:Nytilsatt markedssjef i Norboat Hege Ousland ønsker å skape mer liv og action under årets "Båter i sjøen".

Mer action under "Båter i sjøen"

Bransjeforbunder Norboat lover masse liv og action når båtmessa "Båter i sjøen" nå flyttes til Sukkerbiten ved operaen i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Nordens største flytende båtmesse, Båter i Sjøen, har flyttet fra Sandvika i Bærum og skal i år for første gang arrangeres i Bjørvika ved Operaen. Dermed er det duket for en ny båtarena midt i Oslo sentrum – noe som også er en naturlig anledning til å fornye deler av messekonseptet.

OVERSIKT: Alle årets båtmesser

Som tidligere skal messen inneholde det siste innen båter og maritimt utstyr både fra Norge og utlandet, men bransjeforbundet Norboat har et ønske om å skape mer liv og entusiasme med en mer aktiv messe. Derfor er det i år søkt om tillatelse til å utøve nye vannsportaktiviteter og presentere maritime leker og utstyr som vannskutere, vannleker og raske seilbåter under messedagene 5.- 8. September, skriver Norboat i en pressemelding.

OMTRENT SLIK ønsker Norboat at messeområdet ved Sukkerbiten like ved operaen skal se ut. Illustrasjon: mmw arkitekter

– Vårt mål er å skape mer liv og action rundt messen. Med aktiv kjøring og seiling av båter og vannleker kan vi lettere vise uinnvidde en større bredde av båtlivet. Vi ønsker å gjøre et avgrenset område i Bjørvika om til en maritim ”scene” der besøkende kan oppleve båtlivets gleder på nært hold, sier markedssjef i Norboat, Hege Ousland.

Norboat har søkt om tillatelse til fartsrelaterte aktiviteter i et avgrenset område under messedagene 5.-8. september, men en avgjørelse i saken er ennå ikke tatt.

Vannscooter-demo

Under årets versjon av Båter i sjøen skal det etter planen også demonstreres kjøring med vannscooter. Bransjeforbundet stiller seg i likhet med Båtmagasinet positivt til å sidestille vannscooter og fritidsbåt, selv om regjeringen er av en annen oppfatning. Importør av vannskutere, BRP Norway AS, er en av flere vannsportsaktører som stiller med flere modeller på det nye messeområdet utenfor Operaen i september. Einar Grindvold i BRP Norway AS ønsker en mer levende messe velkommen.

– En flytende messe er i utgangspunktet en bedre arena for våre produkter, og det er alltid viktig  å kunne vise oss frem i sjøen. Et avgrenset området for kontrollert kjøring i Bjørvika er en god idé, og det vil gi en ny dimensjon for de besøkende dersom arrangøren får dette til, sier Einar Grindvold.

Dersom regjeringen endrer småbåtloven må vannscootere holde seg 400 meter fra land dersom de ønsker å kjøre i mer enn fem knop. Dersom Norboat ikke får en spesiell tillatelse blir det i så fall en lite spektakulær oppvisning ved operaen. 

Båter i sjøen merker en bra pågang av utstillere for tiden, et godt tegn på at de fortsatt er  liv i båtmarkedet, i følge Norboat.

–  I den første messen ved Sukkerbiten i Bjørvika ønsker vi å ta i bruk de virkemidler vi har til rådighet for å fremme båtlivet slik at enda flere får interesse for det maritime, avslutter markedssjef i Norboat, Hege Ousland.