PREMIERE: Windy 27 Solano vises for første gang på båtmessen "Båter i sjøen" som åpner i Oslo i dag.

Flere nyheter på Aker brygge

Det er rekordoppslutning om Skandinavias største flytende båtmesse som åpnet på Aker brygge i går. Nærmere 300 båter er utstilt. Blant dem flere store nyheter.

Publisert Sist oppdatert

På tross av en kald start på båtsesongen, med varierende vær, har båtsalget vært godt. I klassen 8-12 meter (26-40 fot) har det siden finanskrisen vært solgt få båter, men nå melder bransjen at salget også her har tatt seg opp.  Båtbransjeforbundet Norboat forteller om rekordoppslutning når hele 290 båter stilles ut på Skandinavias største flytende båtmesse 7.-10. september. Blant attraksjonene er nyheten Windy 27 Solana. Båten vises for publikum for første gang. Båtmagasinet har som første båtblad i verden allerede gjort en grundig test av den nye Windyen. Den kan du lese i neste utgave av Båtmagasinet.

Båtinteressen tilbake

Båtinteressen er for alvor tilbake. Bransjeorganisasjonen Norboat har tatt pulsen på årets båtsalg blant sine medlemmer og melder at det har vært godt salg også i år. Det er fremdeles båter mellom 4-8 meter det selges mest av over hele landet, men nå er ser vi også bevegelse i salget av de større båtene. Til tross for et varierende vær og regnværsrekorder i sommer, er det lenge siden båtinteressen har vært så stor, og Aker Brygge fylles til randen når Skandinavias største flytende båtmesse arrangeres 7.-10. september.

NY TREND: Bavaria viser nyheten E34 i Oslo i helgen, en båt som representerer en ny trend hvor komfort er viktigere enn fart.

 

Folk vil skifte ut båtene de kjøpte før finanskrisen

Finanskrisen rammet båtbransjen hardt og det har de siste 8 årene vært solgt få båter i segmentet mellom 8 og 12 meter (26-40 fot). Denne trenden kan nå være snudd, og det viser seg at båter kjøpt før finanskrisen som nå nærmer seg 10 år bidrar til at mange har lyst å skifte til nyere båter. Utviklingen av båtene i denne kategorien spiller også inn sier Leif Bergaas i båtbransjeforbundet i Norge, Norboat, i en pressemelding foran åpningen av "Båter i sjøen" i dag.

Nordmenn vil ha hardføre båter

Båter i aluminium og Pilothouse båter har vært svært populære i både Finland og Sverige, hvor de utgjør en stor del av salget. Denne trenden har vi sett også i Norge, og så langt i år bekreftes dette ytterligere. Norge er faktisk på toppen blant importører av aluminiums båter fra Finland.

- Årets sommer med svært skiftende vær, kan synes å ikke rokke ved nordmenns at båtinteresse, og vi ser nå at stadig flere ønsker seg hardføre båter som kan brukes i all slags vær og som tåler en støyt, sier Bergaas.

RIB mer populær enn noen gang

En annen kategori som vokser er såkalte RIB (Rigid Inflatable boat). På årets messe presenter hele 10 utstillere båter i dette segmentet, fra 2,5 til 12 meter.
Fra å være et nisjesegment ser vi dag en lang rekke modeller i ulike varianter som er tilpasset ulike bruksbehov og områder. Dette er båter som innbyr til mye båtglede og er populære langs hele kysten. På Båter i Sjøen kan du se en stor bredde av RIB modeller, sier Bergaas. 

Noen glimt fra årets messe ser du under denne saken.

ÅPNER I DAG: "Båter i sjøen" åpner på Aker brygge i dag. Det gjenstår å se om værgudene sørger for like godt vær som her fra en tidligere messe.

Nyheten Ibiza 770 Touring
Marell 900 CC