I år var første gang Båter i sjøen-utstillingen var på Aker Brygge i Oslo.
I år var første gang Båter i sjøen-utstillingen var på Aker Brygge i Oslo.

Besøk ned, men godt salg

Båter i sjøen-utstillingen på Aker Brygge ble en suksess.

Publisert Sist oppdatert

Over 250 båter og 63 landstands satte en god ramme for Båter i sjøen på Aker Brygge.  Nedgang i besøket ble ikke reflektert i salget som satte rekorder i år.  Alt tyder nå på at båtbransjen er på god vei ut av bølgedalen og at man kan se de kommende årene lyst i møte, skriver bransjeforbundet Norboat i en pressemelding.

Besøket på Båter i Sjøen 2014 endte på 12.690 mot 14.438 i 2013.  Med de forventningene vi hadde til hva Aker Brygge kunne bety for besøkstallet, må vi innrømme at det er skuffende at flere ikke tok turen til Aker Brygge Marina og Båter i sjøen, sier adm. direktør i båtbransjeforbundet Norboat, Erlend Prytz. Aker Brygge har en sentral beliggenhet i Oslo med opptil flere tusen besøkende en helg. Med en stor bredde i båter og utstyr, skulle det være noe for enhver på Båter i sjøen, men vi manglet kanskje ytterligere tilbud av aktiviteter som kunne trukket flere. Dette vil vi se på og videreutvikle for de kommende årene fortsetter Prytz.  Med to flyttinger på to år, ønsker vi å etableremessen på Aker Brygge, og er glad for å ha en 5 års kontrakt med NPRO for å kunne starte denne prosessen og godt forankre Båter i sjøen her, som den har vært på Kadettangen i 14 år.

Vi føler oss trygge på  Aker Brygge Marina er en riktig lokasjon og med mange tilbakemeldinger om rekordsalg og positive tilbakemeldinger på messen fra både publikum og utstillere, gir det oss tro på at vi har et godt utgangspunkt å bygge videre på. 

Det svært gode salget gir signaler om at det etter mange vanskelige år kan ha løsnet for fritidsbåtbransjen. Også blant de større båtene ble det meldt om godt salg, ikke minst seilbåter.   Dette gleder oss, og vi synes det er hyggelig at vi med våre utstillere fronter en messe med god bredde som tiltrekker et publikum som ønsket.  Vi har to gode somre bak oss, og jeg tror og håper det vi nå ser er et tegn på at fritidsbåt og bruk av disse er i skuddet igjen, avslutter Prytz.

Evy Minde er fornøyd med Ibiza-salget på Båter i sjøen-utstillingen.
Evy Minde er fornøyd med Ibiza-salget på Båter i sjøen-utstillingen.


– Dette var den beste messen siden 2006 sier Daglig leder Evy Minde i Ibiza Boats.  Vi solgte 17 båter i løpet av messen og har flere leads å jobbe med i ukene som kommer.  Det er klart at vi har fått drahjelp av de nye modellene våre, men Båter i sjøen på Aker Brygge var en stor suksess, og vi vil komme tilbake neste år avslutter en meget fornøyd Evy Minde. 

– Vi har hatt en kjempemesse sier Jan B. Stockfleth i Nautisk Fritid
– Vi har hatt en kjempemesse sier Jan B. Stockfleth i Nautisk Fritid


– Vi har hatt en kjempemesse sier Jan B. Stockfleth i Nautisk Fritid. Vi solgte langt over budsjett og ca 60% mer i fjor.  Vi selger kart og maritim litteratur og kr 60.000,-  er mye for oss.  Vi skal helt klart være med neste år på Båter i sjøen avslutter Stockfleth. 

Båter i sjøen på Aker Brygge var en ubetinget suksess, sier Peter M. Heitmann
Båter i sjøen på Aker Brygge var en ubetinget suksess, sier Peter M. Heitmann


– Dette var veldig bra sier Peter M. Heitmann i Heitmann Marin.  Messen var super på alle måter, teknisk gjennomføring og regi var super og vi solgte meget godt.  Vi solgte syv båter på messen og det er lenge siden vi har solgt så mye. Messen har også gitt oss et godt utgangspunkt for å møte kunder som vi nå kan jobbe videre med i ukene som kommer.  Båter i sjøen på Aker Brygge var en ubetinget suksess avslutter Heitmann.