UTBRENT: Azimuten ble totalskadet i brann i Oslofjorden.  (Foto: Fredrik Hove/Redningsselskapet).
UTBRENT: Azimuten ble totalskadet i brann i Oslofjorden. (Foto: Fredrik Hove/Redningsselskapet).

Ante ikke at båten var "forsikret" i Gibraltar

I morgen stiller båteier Aage Ulseth opp i tingretten i Sandvika. Han har saksøkt Quality Insurance (QI) fordi han mener de har påført ham et tap på 2.7 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Båten hans, en Azimut43, tok fyr utenfor Ostøya i Bærum 17. august 2012. I følge Budstikka inntraff brannen bare to måneder etter at Ulseth takket ja til et forskringstilbud fra QI. Overgangen til det nye forskringsselskapet skulle bety en årlig premiebesparelse på 10.000 kroner.

QI driver med forsikringsmegling og plasserte Ulseths båt i et for ham totalt ukjent forskringsselskap i Gibraltar, Lemma Insurance.

-Jeg fikk sjokk

Jeg trodde forsikringen var sikker som banken, og fikk sjokk da jeg fikk vite at jeg ikke ville få noen utbetaling på grunn av en konkurs i et ukjent selskap som eies av en eller annen ukrainsk oligark i Gibraltar, sier Ulseth til lokalavisen.

Nå angrer jeg bittert og føler meg direkte ført bak lyset, sier Ulseth.

Utbrent båt og ingen penger

58-åringen er en av 25 norske kunder som ble rammet av konkursen i Lemma. 24 av dem har godtatt et forlik med QI. Bare Ulseth har sagt nei.

 

- Ikke rart. Han sitter med en nedbrent båt og ingen penger å betale med, som følge av erstatningspliktig uaktsom opptreden fra QIs side, hevder advokat Geir Knutsen i Kco Advokater i Sandvika til lokalavisen. Han mener QI har ikke klart å kommunisere på en klar og tydelig måte at de ikke er et forsikringsselskap, men bare en agent.