MANNEN OG HAVNA:
MANNEN OG HAVNA: "Væreier" og gründer Inge Halstensen har investert i moderne gjestehavn og kjøpesenter i Bekkjarvik. Det faller i smak hos båtfolket. (FOTO: ATLE KNUTSEN)

Båtfolket stemte frem Bekkjarvik

Det er resultatet etter årets avstemming blant Båtmagasinets lesere. Den populære gjestehavna på Selbjørn i Austevoll fikk 34 prosent av stemmene, med Kulleseidkanalen og Værlandet på andre og tredjeplass.

Publisert Sist oppdatert

I nominasjonsteksten het det: «I Bekkjarvik på Selbjørn i Austevoll kommune har gründeren Inge Halstensen bygget gjestehavn bak en ny molo, og utvidet kjøpesenteret kraftig. Idylliske Bekkjarvik har dermed stor gjestehavnkapasitet rundt et meget flott anlegg, der gjestgiveriet inngår som en attraksjon for matglade båtfolk. Bekkjarvik satser målrettet på båtturisme, og kan tilby et svært moderne anlegg med førsteklasses fasiliteter. Bekkjarvik ble også Årets Gjestehavn i 2007.»

Med hele 34 prosent av stemmene bak seg, er båtfolkets dom klar. Og dermed er det også klart at Bekkjarvik kan la det blå Årets Gjestehavn-flagget gå til topps. Bekkjarvik ble også kåret til Årets Gjestehavn i 2007.

Populær gjestehavn

Med en historie som strekker seg over mer enn 350 år, har Bekkjarvik lange tradisjoner som gjestgiversted, handelssted og fiskerihavn. På sørside av den opprinnelige havna, har «væreier» Inge Halstensen bygget ut Vestlandets mest moderne gjestehavn, og planer om utvidelse foreligger allerede. Resultatet er at gjestehavna er velfylt hver eneste natt gjennom sesongen. Kjøpesenteret som ligger mellom indre og ytre havn har alle tilbud, og skulle man ønske et riktig gourmet-måltid, så har Bekkjarvik Gjestgiveri et av de aller beste mattilbudene mellom Stavanger og Ålesund.

NY VÅR: Det er høst i Bekkjarvik, men Årets Gjestehavn gjør seg allerede klar for en ny vår med tittelen Årets Gjestehavn 2015. (FOTO: ATLE KNUTSEN)

Vi kommer tilbake med en større reportasje om Bekkjarvik i mars-utgaven, og fra den offisielle markeringen av at Bekkjarvik ble Årets Gjestehavn 2015.

Resultatet av kåringen

Det er Båtmagasinets lesere som stemmer frem Årets Gjestehavn. De nominerte og stemmefordelingen finner du nedenfor:

1. Bekkjarvik 34 prosent

2. Kulleseidkanalen 29 prosent

3. Værlandet 18 prosent

4. Arendal 8 prosent

5. Grimstad 8 prosent

6. Stavern 3 prosent

Tidligere års vinnere:

2005: Husnes Gjestehavn

2006: Husnes Gjestehavn

2007: Bekkjarvik i Austevoll

2008: Helgøysund marina

2009: Husnes Båthavn

2010: Farsund gjestehavn

2011: Farsund gjestehavn

2012: Klokkergården, Rødøy

2013: Tønsberg Gjestehavn

2014: Skartveit Gjestehavn

Powered by Labrador CMS