Billig diesel på Askøy:

PRISKRIG: På Askøy kjemper to konkurrenter om tilby billig diesel.

Stille priskrig på holmene

På Askøy pågår det en priskrig mellom to konkurrenter få meter fra hverandre. Fredag 5. juli var prisen helt nede i 8,37 kroner per liter.

Publisert Sist oppdatert

Sivert Waagen har hatt bunkerstasjon på Skarholmen i flere tiår, men i vinter fikk han en konkurrent i Jarle Printzlow da han åpnet et nytt pumpeanlegg på Småholmen noen meter fra Waagens brygge. Siden den gang har konkurransen dem i mellom ført til stadig lavere prisnivå. Jarle Printzlow selger nå diesel for 8,37 per liter, og det er den lavest som Båtmagasinet har registrert mellom Brevik og Kristiansund nå i sommer.

Redusert omsetning
Sivert Waagen er ikke glad for den nye konkurrenten:
-Du trenger ikke engang å spørre hva jeg mener om nyetableringen, sier Sivert Waagen.
-De dumper prisen for å komme inn på markedet. Det har blitt en spiral hvor han først setter ned, og så følger vi etter. Vi har merker det tydelig på vår omsetning, og konkurransen har hatt innvirkning på prisbildet i hele bergensområdet, sier Waagen.LAVE PRISER: På Småholmen på Askøy kostet dieselen 8,37 per liter i dag. Konkurrenten Sivert Waagen på Skarholmen lå noe høyere.

Vil utvide

Utfordreren Jarle Printzlow mener på sin side at konkurransen først og fremst kommer båtbrukerne til gode:
-Det viser seg at det alltid er plass til en tolvte skomaker i gaten. Vi sier ikke at vi selger den billigste dieselen, men vi annonser med “alltid billig” diesel. Dette kommer forbrukerne til gode, og siden pumpestasjonen er ubemannet synes jeg det er rimelig at forbrukerne skal ha betalt for at de gjør jobben selv. Vi jobber nå med å få fylling for bensin også og har allerede infrastrukturen på plass.
Hvordan klarer dere å holde så lave priser?
-En kombinasjon av forskjellige ting. Vi kjøper inn i store kvantum og har gode avtaler med Statoil som leverer diesel til oss.
Har dere en annen dieselkvalitet som gjør at dere kan holde så lav pris? Er det vanlig marinediesel dere selger?
-Dieselen vi selger er i henhold til EN 590, så det er helt vanlig marinediesel med et svovelinnhold på inntil 500 ppm. Vi prøver å holde en så god miljøprofil som mulig, sier Printzlow.