VETERAN: Den pensjonerte politibåtføreren mener fem knop i Asker og Bærum er for smått. (Arkivfoto: Amund Rich. Løken).

Behold dagens 15 knops-grense

Etter over 20 år på politibåten er det få som kjenner Asker og Bærums skjærgård bedre enn den pensjonerte politimannen Dag Skruklien. Behold dagens fartsgrenser, ikke fem knop, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Den erfarne politiveteranen har tatt med seg lokalavisen Budstikka på putretur i skjærgården.

-Fem knop er ganske sakte, sier han og mener dagens fartsbestemmelser må opprettholdes: fem knop innenfor 150 meter fra land og 15 knop utenfor.

Få ulykker

Politibetjent Bård Grønnesby, som har ansvaret for politibåten i dag, sier at det har vært få ulykker på fjorden de siste årene. Også han mener dagens bestemmelse med fem og 15 knop er bra.

-De fleste ulykker skyldes ikke fart, men alkohol. Politiet var skeptiske til fem knopsforslaget i sin høringsuttalelse.

Taler Redningsselskapet midt i mot

Dermed taler erfarne politifolk både Redningsselskapet og de lokale politikerne midt i mot. Bærum komme har vedtatt fem knops sone i hele bassenget. Et vedtak informasjonssjef Frode Pedersen har sagt seg helt enig i, og han anbefaler sågar Asker kommune om å gjøre det samme. Her er han altså ikke på bølgelengde med det stedlige politi som hver dag patruljerer fjorden.