STYRHUSBÅT: Askeladden har lang erfaring med styrhusbåter. Nå kommer en mer sportslig variant enn de vi er vant med fra Weekend-serien. Dette er nye C75 Cabin med køyeplass til fire.

Sportslig styrhusbåt fra Askeladden

Askeladden C75 Center Cabin er en av de hotteste nyhetene for 2014.

Publisert Sist oppdatert

Askeladden C75 Center Cabin bygger på samme skroget som sportsbåten C75 Cruiser, men CC-utgaven er en båt for familien som ønsker å strekke sesongen litt, og fortsatt ha det godt og varmt. I tillegg til et behagelig styrhus er det bra med plass på akterdekket, der det også er små trinn opp til dollbordet på begge sider.  Her har Askeladden også fått integrert fenderholderne i skutesiden.

C75 Center Cabin får en toppfart på 33 knop med 150-hesters Suzuki-motor. Med 250 hk lander toppfarten på 43 knop, i følge Askeladden. 

-Det blir overnattingsplass for to i forkabin og to i senterkabin, så her går det fint an å overnatte for en familie på fire personer, sier daglig leder i Askeladden boats Henrik Askvik, til Båtmagasinet.

RØFF: Den nye Askeladden-båten representerer en mer sportslig linje fra vestlandsprodusenten.

Velg TopLine-pakka

Mens C75 Cruiser begynner på 576.000 kroner, blir Center Cabin-versjonen noe dyrere, med en prislapp pålydende 591.000 kroner. Da er 150-hesters Suzuki inkludert. Inkludert er også TopLine-pakke som inkluderer spyletoalett med 40 liters septikktank, trykkvann, vask, pantry og dusj på badeplattforma. I tillegg inkluderes nødvendigheter som trimplan og dekksluke på fordekket. Kunstteak på dørk i lugar og styrhus kommer som en bonus. Skyveluka i hardtopen er også en del av den såkalte TopLine-pakka. Dermed skulle det være få argumenter for å velge en versjon uten dette ekstrautstyret.

I likhet med Cruiser-versjonen har Askeladden C75 CC dyp V-bunn på 25 grader, som burde gi gode sjøegenskaper i ruskete vær.

Båten skal presenteres på messer i 2014.

Mer info:

www.askeladden.no

 

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Polen

Lengde (meter): 7.45

Bredde (meter): 2.55

V-bunn (grader): 25.00

Vekt (kg): 1650

Drivstoff (liter): 230

Max. antall personer: 7

Motoreffekt fra (hk): 150.00

Motoreffekt til (hk): 300.00

Opplysninger: www.askeladden.no