FORVARET: Askeladden Commuter 10 RIB er blant de aktuelle båtene som nå vil bli tatt i bruk både av Forsvaret og politiet. (Foto: Askeladden).
FORVARET: Askeladden Commuter 10 RIB er blant de aktuelle båtene som nå vil bli tatt i bruk både av Forsvaret og politiet. (Foto: Askeladden).

Askeladden til Forsvaret og politiet

Forsvaret og politiet valgte å tildele rammeavtalen for RIB-båter til Askeladden. Båtbyggeriet er dermed i ferd med å bli en storaktør i proffmarkedet for RIB-båter. Avtalen har ingen innvirkning på det samarbeidet Goldfish allerede har med Forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding i ettermiddag fremkommer det at avtalen med Askeladden er vunnet i sterk konkurranse med en rekke kvalifiserte leverandører hvor samtlige kunne dokumentere høyeste tekniske båt- og utstyrsstandard.

   Rammeavtalen har etter hva Båtmagasinet forstår ingen innvirkning på det samarbeidet som Forsvaret allerede har med Goldfish. Det Sonbaserte selskapet har som kjent en årrekke levert spesialbåter til både det norske forsvaret og til forsvarsmakter i en rekke allierte land, båter som har stor kapasitet og rekkevidde og som blant annet er brukt til patruljering i piratområdene uten for Somalia. Over halvparten av Goldfish sin produksjon er spesialbåter til profesjonelt bruk. Henrik Sollie sier til Båtmagasinet i dag at den gledelige avtalen med Askeladden nok ikke har noe med deres leveranser å gjøre. Dette bekrefter også Henrik Askvik i Askeladden. Den nye rammeavtalen dreier seg om leveranser av RIB-er fra 6 til 12 meter med forskjellige spesifikasjoner, påbygg og variert utstyrsnivå.

Nytt ben å stå på

Askeladdens vinnerkriterier, i tillegg til høy teknisk standard, var konkurransedyktige priser, korte leveringstider og ikke minst inngående kompetanse rundt båttypen RIB (Ridgid-Inflatable Boat). Avtalen innebærer langsiktige leveranser av RIB båter i ulike størrelser og med spesialutstyr tilpasset Forsvarets ulike bruksområder. Leveransene gjennomføres i samarbeid med Askeladdens polske produksjonspartner som allerede har bred erfaring med leveranser av RIB til politi, forsvar, inspeksjon og oppsyn. Serviceansvaret håndteres av Båtens Beste som er Askeladdens internavdeling for salg og service overfor proffkunder. Med denne avtalen har Askeladden fått et solid fotfeste innen spesialtilpassete båter til krevende yrkesbruk, noe som lenge har vært et planlagt satsingsområde. Askeladden har bl.a. levert en spesialutstyrt Commuter RIB 10 som politibåt til Sørlandskysten.

”Vi trengte den…”

For Askeladden representerer forsvarsavtalen et nytt viktig ben å stå på i tillegg til selskapets kjernevirksomhet innen fritidsbåter.
- Vi trengte en slik opptur nå, sier en fornøy Henrik Askvik til Båtmagasinet i ettermiddag.

- Vi gleder oss til å ta fatt på samarbeidet med Forsvaret som vi oppfatter som en kompetent og krevende båtkjøper som vi har stor respekt for. Med våre mange seriøse hovedleverandører i ryggen føler vi oss sikre på at vi i enhver sammenheng skal kunne leve opp til Askeladdens kvalitetsprofil, sier en stolt daglig leder.