Askeladden i aluminium

Askeladden gjør som flere andre produsenter av daycruisere og landstedbåter. De skal nå lage aluminiumsbåt med glassfiberinnredning.

Publisert Sist oppdatert

På båtutstillingen Sjøen for alle i mars i neste år vil Askeladden vise fram den første båten som de skal produsere med aluminiumsskrog. Det er modellen P66 som også skal få aluminiumsskrog og som da vil få modellbetegnelsen A66. P66 lages i dag i versjonene P66 Multi, P66 Weekend og P66 Pilothouse - alle med glassfiberskrog, men som altså også vil komme i samme modellutvalg som A66 med aluminiumsskrog og resten av innredningen i glassfiber som på P-modellene.

Styrkeberegnes

Askeladden har inngått samarbeide med Arena Fritidsbåt gjennom firmaet Inventas som gjennom dataprogrammer og sensorer skal styrkeberegne aluminiumsskrogene. Det er ganske revolusjonrende innen fritidsbåtproduksjon. Skrog har stort sett inntil nå blitt bygget og konstruert etter manuelle beregninger og erfaringer, men sensorstyrt og databehandlet styrkeberegning er helt nytt, forteller Torgeir Bråtane i Inventas.
 A66-serien til Askeladden blir satt i produksjon i løpet av våren og forsommeren neste år.