ASKELADDEN P80 Pilothouse får sin premiere under Båter i sjøen denne uka.
ASKELADDEN P80 Pilothouse får sin premiere under Båter i sjøen denne uka.

Enda en nyhet fra Askeladden

Askeladden satser stort på styrhusbåter. Under Båter i sjøen denne uke vises enda en ny modell.

Publisert Sist oppdatert

Det er skroget fra Askeladden P80 Weekend, som nå har fått ny hytte. Nyheten heter Askeladden P80 Pilothouse.

Askeladden startet med å lansere P66, og fulgte deretter opp med en weekend-versjon (se video) basert på samme skrog. Modellen kom også i aluminium, under navnet A66.  Senere kom en P77-versjon med både Pilothouse (les test) og Weekeend- utgave. Denne ble kun levert med strak aksel og ror.

I åttemeterssegmentet kom i fjor den mer familievennlige weekend-versjonen av P80 først. Under "Båter i sjøen" som finner sted ved Sukkerbiten (Operaen) i Oslo fra torsdag denne uka, vises altså en røffere versjon av P80-skroget - med mindre hytte, men med mer areal til arbeid på akterdekket.

Glass i styrhuset

Nyheten byr blant annet på walkaround-løsning med brede sidedekk rundt styrhuset og stort selvlensende akterdekk med oppfellbare benker som gir mange utesitteplasser når behovet melder seg.  Båten har også store stuerom, integrert fisketank og dekkspyling som standard.

I tillegg har P80 Pilothouse fått stort, lyst styrehus med glass skyvetak og doble glass sidedører. Et design som gjør båten lekker og moderne i utseende.

I den nye commuter-inspirerte farkosten får fem personer sitteplass i fartsretningen. Samtlige er i følge Askeladden plasser er i riktig høyde, slik at alle har panoramautsikt i alle retninger - uten å måtte strekke hals under fart.


FLERBRUKSBÅT: Med stort akterdekk, samt lugar, bysse og toalett om bord er det fullt mulig for et par å dra på lengre turer med Askeladden P80 Pilothouse.

Båten byr ellers på lugar med plass til to personer under fordekket, og det er mulig å få båten levert med separat toalettrom, samt bysse med kokeapparat, kjøleskap og vask.

Klargjort for dobbel outboard installasjon

P80 fiskevennlige Politohouse-versjonen er klargjort for påhengsmotor(er).

Båten løper lett med en single outboard på mellom 200 og 300 HK. Om dobbeltinstallasjon er ønskelig  av sikkerhets- eller fartshensyn,  har motorbrønnen plass til 2 x 150 HK påhengsmotor.

For øvrig har båten badeplattform og tunnel for installasjon av baugpropell Den er også klargjort for vinsj både forut og akter.

Totalt sett er Askeladden P80 Pilothouse, i følge Askeladdne, en av de mest prisgunstige og kompetente båter i sin klasse.

-Askeladden er et klart alternativ til båter i betydelig høyere prisklasse, skriver Askeladden i en pressemelding.
 

Tekniske data Askeladden P80 Pilothouse

Designkategori:

C

Lengde:

7,85 m

Bredde:

2,90 m

Vekt uten last og motor:

2.250 kg

Maks last eks. motor

: 1.100 kg

Maks ant pers:

8

Drivstofftank:

230 liter

Vanntank: 

78 liter

Varmtvannsbeholder:

20 liter

Septiktank:

40 liter

Motor:

Outboard 1 x 200/250/300 Outboard 2 x 150HK

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Polen

Lengde (meter): 7.85

Bredde (meter): 2.90

Vekt (kg): 2250

Drivstoff (liter): 230

Max. antall personer: 8

Motoreffekt fra (hk): 200.00

Motoreffekt til (hk): 300.00

Powered by Labrador CMS