BOOT i Düsseldorf i Tyskland er verdens største innendørs båtmesse.

Nyheter fra Düsseldorf

På verdens største innendørs båtmesse i Düsseldorf fant vi en del smånyheter og artigheter.

Publisert Sist oppdatert

Av Amund R. Løken, Atle Knutsen og Hans Due

Med 17 utstillingshaller og nærmere 250.000 besøkende i løpet av 10 dager, får størstedelen av fritidsbåtindustrien i verden vist seg fram. Her er båter fra den aller minste jolla og opp til årets største som er en Princess 98-foter. Her er utstyr og motorer, seilbåthaller og egene hall for båtcharter og dykking/fiske og klær.

Nederst på siden er en bildekarusell med noen glimt fra hallene og noen rariteter vi har funnet.

Med elektrisk motor i roret, har denne seilbåten en noe uvanlig fremdriftsmåte, men det ser ut som om man skal ha en temmelig lang skjøteledning for å komme fram med elektrisk motor, for halvmeteren som kommer ut av kjølen (innringet) rekker neppe langt.
Vakkert håndarbeide fascinerer alltid. Denne Kanada-kanoen er bygget av Holzboot i Tyskland. Den er laget i oregon pine, er 5 meter lang, 0,9 meter bred og veier 40 kg. www.holzboot.de
Vakkert håndarbeide fascinerer alltid. Denne Kanada-kanoen er bygget av Holzboot i Tyskland. Den er laget i oregon pine, er 5 meter lang, 0,9 meter bred og veier 40 kg. www.holzboot.de
GEDIGEN: Fjord lager større versjoner av sin open. I Düsseldorf er det verdenspremiere på en 48-foter.
MAREX: Premiere på nye Marex 375.
IMPONERENDE: Sunseeker blant de store i storbåthallen.
I.C.YACHTS: Kul, men praktisk, design, er noe av det italienske I.C.Yachts har å by på.
ASKELADDEN kaller sin nye modell C61, mens polske Parker bruker betegnelsen C63. Ny båt for året.
SPORTY KONSOLL på Askeladdens nye sportsbåt, her i Parker-versjon.
NY TRAWLER: Franske RHEA bygger herlige båter og lanserer nå en ny mini-trawler.
STEELER: En 46-foter som produsenten påstår skal ha samme innvendig plass som en 72-foter. Denne farkosten med panoramavinduer hele veien rundt ble presentert som en nyhet. (Foto: Per-Erik Oppegaard)
GASS: LEHR LP2.5 er en toogenhalvhesters påhenger som går 1 time på en boks campinggass. Går du tom for drivstoff, er det bare å ro til nærmeste campingplass for påfyll. (Foto: Per-Erik Oppegaard)