BÅTMAGASINFLAGGET: Hvor skal flagget vaie i år? Seks finalister er klare i kåringen av
BÅTMAGASINFLAGGET: Hvor skal flagget vaie i år? Seks finalister er klare i kåringen av "Årets Gjestehavn 2015".

Klart for finalerunden

Vil du ha innflytelse på kåringen av «Årets Gjestehavn 2015» må du gå gi din stemme innen 25. oktober. Du har valget mellom seks finalister.

Publisert Sist oppdatert

Blant 27 forslag har seks havner kommet til den store finalen. Avstemmingen skjer på SMS, send kodeord HAVN (og det aktuelle nummer) til 1901. De seks er Værlandet (HAVN kodeord 1), Arendal (HAVN kodeord 2), Stavern (HAVN kodeord 3), Grimstad (HAVN kodeord 4), Bekkjarvik (HAVN kodeord 5) og Kulleseidkanalen (HAVN kodeord 6).

Alle finalistene er presentert i denne rekkefølge i Båtmagasinet nr. 10 som nå er i handelen. Vi må gjøre oppmerksom på at det har sneket seg inn en trykkfeil her. I presentasjonen av Arendal (kodeord 2) har Stavern sneket seg inn, men det er feil. Alle som trykker kodeord 2 stemmer på Arendal. Den samme feilen gjentar seg i presentasjonen av Kulleseidkanalen. Sender du kodeord 6, stemmer du på Kulleseidkanalen og ikke Stavern.

I reportasjen ser du et bilde av hver enkelt havn og en medfølgende kort presentasjon. Følger du denne rekkefølgen, gir du uansett din stemme via SMS til din favoritthavn.

Værlandet


VÆRLANDET GJESTEHAMN: Værlandet Gjestehamn ligger vakkert til i indrefileten av norsk natur, med det kjente landemerket Alden, “Norskehesten”, som nærmeste nabo. De siste årene er det foretatt en grundig oppgradering av gjestehavnen, blant annet med nytt kaianlegg, nytt sanitæranlegg, strømanlegg og ny kro med god mat for sultne båtfolk. Selv om alle fasiliteter er i orden, er det likevel det hyggelige og gjestfrie vertskapet som gjør et besøk til Værlandet til en unik opplevelse.

For å stemme på Værlandet, send kodeord HAVN 1 til 1901.

Arendal


ARENDAL: I år har Arendal gjestehavn hatt besøk av 5500 betalende båter med strålende fornøyde gjester. Mye skryt får havnevertene for jobben de gjør. Toaletter og dusjer er alltid rene og delikate. På kveldene er det arrangert litt musikk for gjestene, med servering av mat og drikke. Barna i havnen har tilbud om å være med vitensenteret i Arendal. Arendal er havna med utrolig god service, gode havneverter som alltid er til stede. Det er folk som skaper atmosfære og stemning, og i år synes mange båtgjester som har henvendt seg til Båtmagasinet at havnevertene har tatt servicen til et nytt nivå.

For å stemme på Arendal, send kodeord HAVN 2 til 1901.
Stavern


STAVERN: Mye positivt har skjedd i Stavern gjestehavn i den siste tiden. Båtfolket føler seg velkommen til en sjarmerende by som tilbyr gode opplevelser.  Havna ytterst i Larviksfjorden har fått en særdeles serviceinnstilt havnevert. Gjestehavnen er godt tilrettelagt for båtfolket, med alle tilbud i eget servicebygg.  På Jacobsens brygge ved Redningsselskapets base er det bunkring, og i havneområdet er det tømmestasjon for septik. 

For å stemme på Stavern, send kodeord HAVN 3 til 1901.
Grimstad


GRIMSTAD: Gjestehavnen i Grimstad er etter vår oppfatning alle gjestehavners mor under ledelse av havnesjef Inge Ludvigsen. Havnen var først ute med ekstremt målrettet kundeservice og flotte fasiliteter for båtfolket og burde vært kåret til Årets Gjestehavn for mange år siden. Til tider har det vært mellom 120 og 150 båter i gjestehavna hver natt i fellesferien. Mange har meget gode opplevelser i Grimstad der det alltid og uansett har vært plass til én til.

For å stemme på Grimstad, send kodeord HAVN 4 til 1901.
Bekkjarvik


BEKKJARVIK: I Bekkjarvik på Selbjørn i Austevoll kommune har gründeren Inge Halstensen bygget gjestehavn bak en ny molo, og utvidet kjøpesenteret kraftig. Idylliske Bekkjarvik har dermed stor gjestehavnkapasitet rundt et meget flott anlegg, der gjestgiveriet inngår som en attraksjon for matglade båtfolk. Bekkjarvik satser målrettet på båtturisme, og kan tilby et svært moderne anlegg med førsteklasses fasiliteter. Bekkjarvik ble også Årets Gjestehavn i 2007.

For å stemme på Bekkjarvik, send kodeord HAVN 5 til 1901.
Kulleseidkanalen


KULLESEIDKANALEN: Gjesteplassene i Kulleseidkanalen ligger ved inngangen fra øst. Med sin lune havn er Kulleseidkanalen flittig brukt av båtturistene. Kanalen ble bygd på 1800-tallet for å lette båtenes ferd mellom østsiden og vestsiden av Bømlo. I dag er kanalen et turiststed, med kafé og dagligvareforretning i nærheten. Attraksjon for noen er Kulleseid Telegrafstasjon som ble opprettet i 1857 - det eldste telehuset i Norge og «juvelen» i Telenor sin verneplan for bygg og installasjoner. Havnen har eget utested med som inviterer til revyer, konserter og dans.

For å stemme på Kulleseidkanalen, send kodeord HAVN 6 til 1901.

Powered by Labrador CMS