AXOPAR AC har totalt fore køyeplasser, samt bysse og toalett ombord.

To frekke finner

Finske Axopar Boats får nå totalt fire modeller på programmet.

Publisert Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om det nye båtmerket Axopar Boats fra Finland. Navnet Axopar kommer fra båtmerkene de to finnene Jan-Erik Viitala og Sakari Mattila tidligere har skapt. A-en i Axopar er hentet fra Aquador, "xo" for XO og "par" fra Paragon. Så er også nyskapningen svært lik en krysning mellom en XO og en Paragon.

Tidligere har Axopar vist tegninger av sin åpne 28-foters T-top. Nå er det hyttebåtene Cabin og AC som vises frem. Dette er styrhusbåter med overnattingsmuligheter. AC-versjonen (aft cabin) har ei dobbeltkøye under solsenga på akterdekket, samt nedfellbare benker i styrhuset, som gjør det mulig for inntil fire personer å overnatte om bord i 28-foteren.

45 knop

Cabin-versjonen er nesten identisk med AC-modellen, men mangler akterlugaren. Begge modellene har mulighet for en liten bysse med kjøleskap, vask og gassbluss under førersetet.

- Vi har lagt ned mye jobb i utvfiklingene av disse to modellene, for å kunne tilby noe nytt og spennende. Båtene er full av innovative ideer, sier gründer Jan-Erik Viitala i en pressemelding.

Båtene skal utrustes med motorer opp til 400 hk (2x200). Det skal gi toppfart på 45 knop. Alle modellene bygge på sammeskroget, som har en meget skarp V-bunn på 22 grader kombinert med steppet (luftsmurt) skrog.

Startprisen er satt til 45.900 Euro inkludert 19 prosent moms for Cabin-versjonen, mens firekøys AC-versjon skal koste fra 52.000 Euro.

 

FIRE KØYER: I tillegg til køya under solsenga på akterdekket kan styrhussalongen gjøres om til soveplass for to.
AXOPAR Cabin

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Finland

Lengde (meter): 8.60

Bredde (meter): 2.85

Lengde (fot): 28.00

V-bunn (grader): 22.00

Vekt (kg): 1850

Dyptgaende (meter): 0.75

Drivstoff (liter): 245

Max. antall personer: 8

Motoreffekt fra (hk): 200.00

Motoreffekt til (hk): 400.00

Opplysninger: www.axopar.fi