Aquador 35 AQ vises for første gang på båtmessen i Düsseldorf i januar.

35-foter innleder ny generasjon Aquador

Finske Aquador har arbeidet i flere år med å fornye sitt design. Nå kommer det første resultatet, Aquador 35 AQ, som får verdenspremiere i Düsseldorf i januar. Også denne gang er det norske Espen Thorup som står bak resultatet, mannen som også er kjent for vellykket utvikling av både Flipper og Bella.

Publisert Sist oppdatert

Bella Boats, som eier Aquador, har satset mye på å få fornyet hele sitt Aquador-program. Først ut er en moderne 35-foter som best kan karakteriseres som en finsk flørt med moderne arkitektur. Båten bærer tydelig preg av nordisk stil, med rene store flater og varme farger.

Sjøsterkt skrog

Båtmagasinet er kjent med at både produsent og designer er godt fornøyd med resultater etter testkjøring av det nye skroget. Testbåten mestrer lett i underkant av 40 knop med 2 x 4,2 liters motorer, uten nevneverdig planingsterskel. Skroget er konstruert for fart, men er likevel designet for å kose seg med en mer beskjeden motorløsning. Den kan leveres både med én og to installasjoner.

Iøynefallende for Aquador 35 AQ er det smekre dobbeltkrummede frontvinduet (som også har varmefilter).

På styrbord side ved førerplassen er det skyvedør ut til bordgangen. Rekka rundt båten er inspirert fra seilbåten og bidrar til økt sikt i begge retninger.

Mye glass og lys

Styrhuset i båten er stort og lyst, med masse glass både i vegger og tak. Glassluken er motorisert. På akterdekket er det softtop og på taket av styrhuset solpanel. Styrhuset er plassert en tanke ut av senter, slik at det er en bredere bordgang på styrbord enn babord side. En stor skyvedør skiller salongen fra uteplassen, men denne kan åpnes i full bredde for å integrere inne- og utemiljøet.

Under dekk finner vi to sovelugarer. Alle rom er utstyrt med skyvedører, slik at de i åpen posisjon bidrar til mye gjennomgående lys under dekk. Lugarene får også mye lys gjennom store vindusflater i skrogsidene.