UTFORDRER: Marell er et nytt svensk båtmerke som vil ta opp kampen med de etablerte svenske aluminiumsbåtene. tanken er å være nyskapende i tillegg til å tilby de råeste sjøegenskapene.

Utfordrer de etablerte

Svenske Marell tar opp kampen med Anytec, Arronet, Viggo, Buster og Silver.

Publisert Sist oppdatert

Marell er en ny svensk båtprodusent som bygger barske aluminiumsbåter. Dette er på ingen måte et marked de har for seg selv, da svenske Anytec, Arronet og Viggo lager båter som ikke er helt ulike den nye Marell 650 sc.

-Vi har forsøkt å finne en egen nisje som skal være vårt varemerke. Vi er innovative og tenker utenfor den tradisjonelle båtdesignen. Vi vil være funksjonelle og fremfor alt ha vakre og rene linjer, sier Linus Söderholm til Båtmagasinet.

Det er far Patrik Söderholm som er grunnlegger og gründer av selskapet.

BOWRIDER: Marell 650 sc er utformet som en bowrider med sittebrønn/arbeidsdekk forut for en heldekkende vindskjerm med kraftig dør.

650 sc, som er første båt fra Marell, er bygget for å tåle skikkelig sjø. De siste dagene har teamet bak Marell testet båten under ulike forhold, med svært gode resultater, i følge dem selv.

40 knop

- Båten har et helt nytt skrog med høy baug for å unngå at båten dukker under i høye bølger. Denne båten har bedre sjøegenskaper enn båter det er naturlig å sammenligne seg med, sier Patrik Söderholm, som startet Aluminiumtechnic AB for 20 år siden. Dette firmet startet senere opp produksjonen av Anytec-båtene.

Testbåten er utrustet med en 150-hesters Mercury EFI firtakter. Under de første testene var propellen for stor slik at farkosten ikke nådde toppturtall. Likevel viste knopsmåleren over 40.

Nyskapende

Båten er utformet som en bowrider, med sittebrønn forut og en kraftig heldekkende vindskjerm med midtmontert dør inn til salongen. Bak vindskjermer er det sitteplass til fem personer.

Kundene vil se noe nytt. Marellboats står for noe nytt og spennende. Vi skal selge dem i Norge også, og håper å få et agentur på plass snarlig, sier Linus Söderholm.

Konkurrentene :

Svenske 1

Svenske 2

Svenske 3

Anytec 622 SPD
Konkurrent 2: Arronet 20 5 PRO

Finne 1

Mer info:

www.marellboats.se

KONKURRENT 3: Viggo boats. Ikke helt sammenlignbar størrelsesmessig, men konseptet er mye av det samme.
FINSK ALTERNATIV: Buster XL er en populær båt i Norge. Marell ønsker å være et røffere alternativ til Buster.