GODE VERTER: Anita og Kjetil Ørnes er et hjertelig vertskap på Skartveit, og innsatsen deres er nå prisbelønt av båtfolket.
GODE VERTER: Anita og Kjetil Ørnes er et hjertelig vertskap på Skartveit, og innsatsen deres er nå prisbelønt av båtfolket.

Skartveit vant overlegent

Båtfolket har talt: Skartveit Gjestehavn vant overlegent konkurransen om å bli Årets Gjestehavn 2014. Dermed kan Kjetil og Anita Ørnes på Skartveit heise flagget som viser at de var årets mest populære gjestehavn i 2014.

Publisert Sist oppdatert

Båtfolkets dom er klar, og Skartveit Gjestehavn i Skartveitvågen på Halsnøy i Rogaland vant med hele 58,49 prosent av stemmene.

-Nå må jeg ut og kjøpe flaggstang!, er den første reaksjonen vi får fra Anita Ørnes.

-Vi har blitt spurt mange ganger om hvorfor vi ikke har flaggstang, og da har jeg sagt at den kommer ikke opp før vi blir kåret til Årets gjestehavn. Men nå blir det flaggstang og flagget går til topps til våren, forsikrer Anita.

NY FLAGGSTANG: Anita Ørnes må anskaffe ny flaggstang til 2015-sesongen. Opp i den skal nemlig flagget som viser at de ble Årets Gjestehavn 2014.

 

Nominert tre ganger

Skartveit Gjestehavn har vært nominert i kåringen to ganger tidligere før de gikk av med seieren. Nå har båtfolket talt, og med en sterk seier vel i havn er reaksjonen fra Skartveit ydmyk, men begeistret.

– Endelig! Tredje gangen gjelder det! Vi har vært nominert i tre år og har vært veldig fornøyd bare med det. Men nå som vi har vunnet, er det ekstra stas. Og vi setter ekstra pris på at det er båtfolket selv som har avsagt dommen, sier Anita Ørnes.

– Det er også kjekt at vi er som så små kan nå til topps i slik kåring. At vi som er en liten havn på en liten øy kan hevde oss i forhold til de store, viser bare at vi har gjort noe riktig.

Stadig mer populær

Anita og ektemannen Kjetil driver både Joker-butikken, gjestehavna og kaféen på Skartveit. Anita på heltid, mens ektemannen trår til på fritiden. De har et høyt ambisjonsnivå og tilbyr fasiliteter som er imponerende, og det har båtfolket merket seg.

POPULÆR HAVN: Familien Ørnes har møysommelig bygd opp et meget populært tilbud til båtfolket på Skartveit i Finnøy kommune i Rogaland.

– Vi har bak oss en fantastisk sesong med veldig mye besøk. Det har vært fullt av folk i kaféen, i butikken og på badestranda. Vi merker at pågangen blir større og større for hvert år, og særlig har vi registrert at folk fra Hordaland og nordover har hørt om oss og tar turen innom, forteller Anita Ørnes, som er pytt i panne på Skartveit – og en suverent imøtekommende vertinne.

De øvrige i kåringen fikk følgende plassering:

Andreplass: Stavern

Tredjeplass: Jondal

Fjerdeplass: Grimstad

Femteplass: Bekkjarvik

Sjetteplass: Jondal