Buster får nye eiere

SALGET av Buster sikrer Yamaha både merkenavn, rettigheter og produksjonsapparatet til Buster.

Yamaha kjøper stor båtprodusent

Finske Fiskars, som har eid båtprodusenten Buster i 60 år, har i dag inngått avtale om å selge båtvirksomheten til Yamaha Motor Europe.

Publisert Sist oppdatert

I følge en pressemelding fra Buster inkluderer avtalen varemerket Buster samt fabrikken i Ähtäri i Finland.

Fiskars ønsker ifølge pressemeldingen å fokusere på sin kjernevirksomhet, og har derfor valgt å selge ut båtproduksjonen. Inhan Tehtaat Oy Ab, som produserer båtene i dag og som inngår i avtalen med Yamaha, er Europas største produsent av aluminiumbåter.

-Gjennoms salget av varemerket Buster styrker vi vårt fokus på Fiskars kjernevirksomhet. Buster har 60 års erfaring med produksjon av aluminiumbåter og har den senere tiden satset stort på produktutvikling, formgivning og produksjonsmetoder. Yamaha er verdens ledende konsern innen marinebransjen og vi tror at denne avtalen er den beste veien fremover for Busters kunder og de ansatte, sier Kari Kauniskangas, administrerende direktør for Fiskars.

-Buster har i mange år samarbeidet med yamaha. Det nye eierskapet styrker dette samarbeidet, i tillegg til at det gir mulighet til å utvide virksomheten til nye markeder, sier Juha Lehtola, direktør for Fiskars båtvirksomhet.