ALU-RACER: Buster Phantom er finnenes største og raskeste båt så langt.

Råtøft flaggskip fra Buster

Den nye Buster Phantom er den største og raskeste båten Buster noen sinne har produsert.

Publisert Sist oppdatert

Buster Boat utvider utvalget av aluminiumbåtmodeller til en helt ny størrelsesklasse.

Den nesten ti meter lange Buster Phantom for ti personer er den største og raskeste båten produsenten noen gang har hatt, skriver finske Buster boats i en pressemelding.

Med den høyeste motoreffekten har Phantom en toppfart på over 59 knopp. Busters Magnum-modeller har vært en salgssuksess og en banebryter i bransjen i Norden: serien for store åpne båter er utvidet til fem versjoner, og det er solgt godt nesten 5000 av disse båtene. Sammenlignet med det tidligere flaggskipet, Buster Magnum M5, er Phantom 2,3 meter lengre, og den høyeste motoreffekten er dobbelt så høy.

Første med to motorer

​Dobbel motorinstallasjon samt Yamaha Helm Master gjør båten lettere å styre. I motsetning til alle de andre Buster-båtene, kan man utstyre Phantom med to motorer. Ved dobbelinstallasjon på Phantom er det kraftigste alternativet en kombinasjon av to 5,3 liters V8-Yamaha med 350 hestekrefter. Ifølge produktutviklingssjef Anders Kurtén har det nordiske markedet plass til en stor åpen båt, hvor man har lagt vekt på reisekomfort, god plass og sjødyktighet i planleggingen.

–Markedet for raske, sjødyktige forbindelsesbåter har vokst tydelig i de siste årene. Doble motorinstallasjoner er ikke vanlige i Finland, men de kommer til å bli mer vanlig på grunn av håndterbarheten og sikkerheten, sier Kurtén.

Installasjon av dobbel motor gjør det mulig å få fullt utbytte av Yamahas elektroniske drive-by-wire-system, Helm Master. Helm Master-systemet, som man får som ekstrautstyr, gir også båten joystick-styring, og ved hjelp av denne er det lett å kjøre i havneområder ved at elektronikken styrer retningen, effekten og giret på motorene. Under kjøretiden benytter systemet automatisk synkronisering av motorene, cruisekontroll og automatisk motortrim.

Buster Q smartskjerm som standardutstyr

MASKULIN: Med to 350-hestere på akterspeilet får man bra med fart på Buster Phantom .

Busters egne Buster Q -smartskjerm hører med til Phantoms standardutstyr. Det 16 tommers infotainment-systemet, som er integrert i styrekonsollen, omfatter kart, motorens målere samt andre båtfunksjoner som værmelding, radio og instruksjonsvideoer. Som ekstrautstyr kan man bl.a. få AIS.

–Som ekstrautstyr til Phantom kan man få en ekstra 16 tommers skjerm til føreren samt en på 10 tommer på plassen til kartleseren. Da får man 42 tommer med berøringsskjerm i båten, forteller Kurtén.

I cockpiten finner man solide fjærede seter fra X-Craft til føreren og kartleseren samt tre passasjerer. I den u-formede sofaen bak i båten er det i tillegg plass til fem personer. Skroget til Buster Phantom veier omtrent to tonn, og sammen med motorer og drivstoff vil den totale vekten være på 3000 kilo. Lengden på båten er 9,48 meter og bredden 2,87 meter. Kundeleveringene av Buster Phantom vil starte i januar 2017.

 

MASSIVE SKJERMER: Busters egne Buster Q-smartskjerm hører med til Phantoms standardutstyr.

Fakta

Produksjonsland: Finland

Lengde (meter): 8.48

Bredde (meter): 2.87

Vekt (kg): 1950

Drivstoff (liter): 800

Max. antall personer: 10

Motoreffekt fra (hk): 400.00

Motoreffekt til (hk): 700.00