NY NORSK: Aluventure 6500 CC får premierevisning på Sjøen for alle. Den er den første i en serie med aluminiumsbåter fra den nye norske båtprodusenten AluVenture.

Ny norsk i aluminium

En ny norsk båtprodusent, AluVenture på Nesbru i Asker, presenterer en verdensnyhet på Sjøen for alle.

Publisert Sist oppdatert

Aluventure 6500 CC heter båten, er produsert i aluminium og i Estland, men utviklet i Norge. Det er en robust og sikker fritids-, arbeids- og bruksbåt, sier produsenten, og den er produsert i en spesiell legering 5083-H321. Denne legeringen er sterkere og mer holdbar enn legeringer vanligvis brukt for denne type båter, påstår Stian Bakken i Aluventure. Å øke tykkelsen på skroget til 5 mm ble også gjort på bakgrunn av ønsket om en sikker båt. “Legg til at standard utstyr inkluderer flytestoff i skroget, noe som veldig få konkurrenter har, så får du utvilsomt en meget trygg båt som tåler ekstremt mye,” tilføyer Stian Bakken.

AluVenture 6500 CC er en 6,5 meter lang og 2,3 meter bred aluminiumsbåt med midtplassert styrekonsoll. Båten er godkjent for opp til 6 personer og estimert topphastighet er 40 knop. Standard utstyr inkluderer blant annet: Hydraulisk styring, polykarbonat rute, styrekonsoll, elektrisk lensepumpe, brannslukkningsapparat, dekklys, to oppbevarings bokser, badestige, badeplattform, fendere og plexiglas tak. Vekten er 990 kg, og motoriseringen er nbefalt til 90 - 200 hk. Båten er CE-klassifisert i klasse C og har et tankvolum på 214 liter. Mer info:

www.AluVentureBoats.com

AluVenture 6500 CC er bygget på spesiell aluminiumslegering.