Ny serie fra Buster

Busters nye e-serie blir en krysning mellom Buster og Drive-båtene.

Publisert Sist oppdatert

Buster har laget aluminiumsbåter i 40 år, og fortsatt er de finske aluminiumsbåtene blant de mest populære i sitt segment.

Den nye e-serien skal bestå av aluminiumsbåter med innerliner i glassfiber, og første modell er basert på Buster XL-skroget, og bærer navnet XLe.

24 modeller

Båtene i e-serien blir relativt like til Drive-båtene, som også produseres av Fiskars. Under Yamhas pressekonferanse i Tanumstrand forrige uke fastholdt Fiskars at lanseringen av e-serien ikke fikk noen konsekvenser for Drive-modellene. Dermed produserer nå Fiskars åtte Drive-modeller i tillegg til 15 Buster-modeller og foreløpig én Buster e.

Det burde dermed være mulig for de fleste å finne en aluminiumsbåt som passer sitt bruk.


GODE TRINN ned fra salongen til badestigen gir en solid plattform for bading og vannsport.

-Båten har et slitesterkt og bekymringsfritt aluminiumskrog og et dekk av glassfiber som gir oss en mengde ulike designfriheter. Vi behersker utviklingen og produksjonsteknikken godt idet vi med over 50 års erfaring med produksjon av aluminiumbåter er markedsleder i Nord-Europa. I tillegg har vi fem års erfaring når det gjelder såkalte hybridløsninger med aluminiumbåter med glassfiberdekk, sier produktutviklingsdirektør Anders Kurtén. 


GLASSFIBER: Innredningen i nye Buster XLe er gjort i glassfiber, noe som gir en mindre røff båt, men som samtidig har de beste egenskapene fra aluminiumen i skroget.

Støydempet

I utviklingen av den nye Buster XLe er det lagt stor vekt på praktisk plassutnyttelse samt demping av lyden fra både motoren og skroget. Båten har den største innvendige plassen i sin klasse. Skroget bygger på Buster XL-skroget, men er tilpasset for å gi optimale egenskaper for Buster XLe, skriver Fiskars i en pressemelding.

-Vi tester og sammenlikner alltid ulike løsninger som påvirker en båts kjøreegenskaper og sikkerhet meget nøye. I et nordisk perspektiv har vi meget omfattende produktutviklingskunnskap, sier Kurtén. 

Krever kun vask

Buster XLe har hvitt glassfiberdekk med mørk grå gelcoat i dørken. En årlig vask er alt vedlikeholdet båten krever, hevder Fiskars.

Buster XLe kan utstyres med flere ulike effektive motorer, noe som gjør at brukeren kan velge det mest formålstjenlige båt-motoralternativet. En 60-hestekrefters motor holder utmerket til normal bruk, men under mer krevende forhold kan båten utstyres med en motor på opp til 100 hestekrefter.

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Finland

Lengde (meter): 5.60

Bredde (meter): 2.23

Vekt (kg): 695

Max. antall personer: 7

Motoreffekt fra (hk): 60.00

Motoreffekt til (hk): 100.00