BREDE SIDEDEKK: Båten har brede sidedekk, og tilnærmet walkaround-løsning.
BREDE SIDEDEKK: Båten har brede sidedekk, og tilnærmet walkaround-løsning.

Ny vår for sakte fart?

Med lanseringen av 305 Drophead kunne Nimbus i dag by på en daycruiser som stikker ut fra mengden. At fartsregisteret ligger mellom 0 og 22 knop, er også et signal om noe vi antakelig kommer til å se mer av i fremtiden: Mindre motorer, lavere fart til fordel for mer komfort.

Publisert Sist oppdatert

Nimbus har kalt det nye konseptet «Smart speed», der fokuset ligger på at alle om bord skal ha det komfortabelt uansett fart. Og man har lagt vekt på at form og funksjon skal rendyrkes mot sosiale aktiviteter og trivsel om bord.

Båten er basert på Nimbus’ velprøvde 305-skrog, kjent fra 305 Coupé. I sin presentasjon av båten, sier Nimbus blant annet at «Smart Speed»-konseptet innebærer at båten skrog er utformet for komfortabel kjøring i hastigheter fra 0 til 22 knop. Skroget har ingen egentlig planingsterskel, men kan kjøres med god drivstofføkonomi i alle hastigheter.»

KALESJEN på nye 305 Drophead er integrert i vindskjermen.

305 Drophead er en åpen daycruiser med elektrisk kalesje som med et knappetrykk felles ned i en integrert kassett i vindskjermen. Innovativt og praktisk. Når kalesjen felles opp, beskytter den førerplassen, wetbar og sittegruppen. Den todelte uteplassen smelter sammen. Her er en stor U-sofa på akterdekket med plass til seks personer. Her fins også en wetbar med kjøleskap på 65 liter, vask og plass til mikroovn, eller grill.

Båten vil være tilgjengelig med Volvo Penta D3-motorer fra 110 til 220 hk. Den kan også utrustes med hel-elektrisk fremdrift fra Torqueedo.

FAKTA: NIMBUS 305 DROPHEAD

Lengde: 10,07 meter

Bredde: 3,25 meter

Vekt: 3.950 kg

Maks antall personer: 8

Drivstoff: 250 liter

Ferskvann: 150 liter

Septik: 80 liter

Opplysninger: www.nimbus.se

Powered by Labrador CMS