Kollisjonssiktet fremdeles ikke tiltalt

I stor fart kolliderte 30-åringen med fire båter som lå stille ved bryggeanlegget og ble siktet for uaktsom navigering og heleri. Snart ett år etter er det ennå ikke tatt ut tiltale. (18.06.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Det var 5. juli i fjor at mannen fra Modum i Buskerud kjørte skjærgårdsjeepen og kolliderte i stor fart med fire andre båter som lå stille ved brygga til Tyrifjord Hotell i Vikersund.

Stakk av

Bare flaks gjorde at det ble materielle skader kun på båtene. Etter kollisjonen landet båten på kjølen og 30-åringen stakk av over fjorden hvor båten ble fortøyd. Imens ble det slått full alarm med ambulanse, helikopter og dykkere som rykket ut, ettersom en trodde en person hadde havnet i vannet. Dagen etter meldte båtføreren seg frivillig for politet. Senere viste det seg at både båten og motoren som mannen hadde kjøpt, var stjålet.

Kasteball

30-åringen, som hevdet speeden på båten hadde hengt seg opp at han derfor ikke hadde mulighet til å unngå kollisjonen, ble siktet for uaktsom navigering og heleri. Saken hans har derimot ennå ikke blitt behandlet i rettsvesenet, etter at Modum lensmannskontor sendte den over til Nordre Buskerud politidistrikt for påtale. Der skal saken i følge Bygdeposten ha blitt sendt fram og tilbake uten å ha blitt behandlet. Årsaken skal ha vært bemanningsproblemer knyttet til barselpermisjon og bytte av jobb. 

- Har tatt for lang tid

- Det har uten tvil tatt altfor lang tid å behandle denne saken. Men dette er ikke av den type saker riksadvokaten og politidirektoratet har bedt oss prioritere. Ett eller annet sted må vi prioritere, og derfor er denne saken blitt liggende, Bjørn Erik Sem-Jacobsen overfor lokalavisa. Nå lover han avklaring før ferien.

Kjøpte båten han kjørte på

30-åringen, som har opplevd ventetiden fra siktelse til tiltale og en avslutning på saken som svært belastende, kjøpte blant annet en av båtene som ble skadet for rundt 65.000 kroner. Ekteparet som eide båten hadde ikke forsikring, og den siktede båtføreren kjøpte ekteparets båt for 70.000 kroner. Han skal i følge Bygdeposten også ha tilbudt seg å kjøpe to av de andre båtene som ble skadet i sammenstøtet etter at han selv kolliderte med dem.