Motortyver herjer

Politiet frykter at en organisert tyveribande herjer i Stavanger-området og ber båteiere sikre båtene og havnene sine bedre. (16.09.09)

Publisert Sist oppdatert

Tekst: Therese Vågen
Arkivfoto: Amund Rich. Løken

De siste dagene har det vært uvedkommende på ferde både i Ytre Hafrsfjord Båtforening, Våganes på Røyneberg og Rogaland Maritime Senter i Ryfylkegata på Storhaug. 

- Organisert

– Det har vært mange tyverier av store påhengsmotorer i Stavanger-området de siste månedene, og nå bør folk finne bedre måter å sikre båter og havner på, sier etterforskningsleder Allan Dreyer i Rogaland politidistrikt til Stavanger Aftenblad. Dreyer frykter at det er samme tyveribande som står bak alle tilfellene. Enkelte av stedene har tyvene lykkes i å få med seg motorer til flere hundre tusen kroner per motor, mens de andre steder av en eller annen grunn har måttet gi tapt etter å ha kuttet ledninger. Tyvene har operert både fra land og fra båt.

Tyverier siden mars

Motortyveriene skal ha pågått i Stavanger-området siden mars i år, men aktiviteten skal ha vært redusert i sommermånedene som følge av at folk har vært ute med båtene sine. I august fikk derimot tyveriene nok et oppsving, og politiet frykter at en ikke har sett slutten på de ennå.

- Ta forhåndsregler

Nå advarer de mot det de tror er omreisende, utenlandske tyveribander og ber båtfolket sørge for blant annet god belysning i småbåthavnene, plassere alarm- og sporingsenheter på motorene og orientere seg om hvilke sikkerhetsutstyr som finnes.