Alarmerende trygghet

En rekke nye alarmer gjør det nå mulig å overvåke båtens tilstand også når man ikke er om bord. Båtmagasinet har sammenlignet funksjonene på 16 ulike GPS-alarmer. (05.06.09)

Publisert Sist oppdatert

Med hjelp av GPS og mobiltelefon, kan man enkelt sikre båten mot tyveri, få melding om lekkasje direkte til mobilen eller fjernstyre dieselvarmeren hjemmefra.

Mange funksjoner

GPS-systemet forenkler ikke bare navigasjonen, men åpner også for avansert tyverisikring og overvåking av båten. Under årets båtmesse i Stockholm fant vi hele 16 ulike GPS-alarmer med varierende finesser. Vi har sammenlignet funksjonene på 16 ulike GPS-alarmer av merkene CobraConnex, DEFA, Kombigard, NavEye, ProEvo, redKnows, Sanav, Satspot, Seakey, TRACKme og Yachtsafe.

Se sammenligningslisten her

Gunstigere forsikring

Utgangspunktet for GPS-alarmene var søkesystemer for lastebiler og entreprenørmaskiner og finnes nå også for båtmarkedet i en mengde ulike utførelser og priser fra et par tusen og oppover. Felles for alle er at de gir reduserte premier og egenandeler hos de fleste forsikringsselskaper. I flere tilfeller har man spart inn igjen kostnadene for et system på 3-4 år.

Enkle å montere

De fleste av markedets GPS-alarmer er enkle å montere og starte opp. I sin enkleste form er det kun en GSM- og GPS-antenne som skal kobles inn og så skal hovedenheten kobles til strøm. Til denne grunnenheten kan man så koble til en mengde varslings- eller styringsfunksjoner knyttet til annet utstyr om bord. Det siste kan være dieselvarmer, kjøleskap m.v. som kan startes hjemmefra før man kommer til båten.

NB! I juni-utgaven av Båtmagasinet kan du lese hele artikkelen om GPS-alarmer, i tillegg til hvordan du enkelt kan montere alarm- og sporingssystem i båten din.