GOD STEMNING: Med værgudene og et kjøpevillig publikum på sin side ble årets
GOD STEMNING: Med værgudene og et kjøpevillig publikum på sin side ble årets "Båter i sjøen" en rekordmesse.

"Nå går alt så meget bedre"

Både utstillere og messearrangøren Norboat jubler over årets utgave av "Båter i sjøen" på Aker Brygge. Det meldes om rekordbesøk og godt salg av båter i alle størrelser.

Publisert Sist oppdatert

Årets Båter i Sjøen slo alle rekorder og nærmere 15.000 mennesker tok turen til Aker Brygge i helgen.

-Utstillerne melder om godt salg, og det er klart at den positive trenden for båtbransjen fortsetter. Svært gledelig og ikke minst etterlengtet, sier daglig leder i Norboat, Leif Bergaas, i en pressemelding i dag. Antall besøkende var 14.577. Det er 20 % opp fra i fjor og det beste besøkstall på mange år.

Måtte vente på brygga

-På det meste ventet båtinteresserte i opp til 30 minutter for å komme inn på Båter i sjøen. Vi håpet på et godt besøk, men denne pågangen var det fantastisk moro å oppleve kombinasjonen av båtinteressen blant det norske folk og en utmerket lokasjon som Aker brygge viser seg å spille en sentral rolle.

Også storbåter selger bra

De positive signalene fra bransjen har også blitt forsterket gjennom messehelgen. Båter mellom 4 og 8 meter som i fjor fikk en økning i salget på nærmere 15 % selger fremdeles godt.

Vannscooterne fosser frem

Det vi ser tendensen til i år er at de større båtene, - som tur og familiebåter viser en fremgang i salget. Vannscooterne som i fjor fikk en dobling i salget, selger fortsatt godt, og salgstallet ser ut til å bli opprettholdt også denne sesongen.

Lav rente og norgesferie

-Vi var svært spente på om trenden ville fortsette, noe det kan synes å være et klart tegn på etter årets messe. Om det er den lave renten, og et ønske om å tilbringe mer tid langs kysten i Norge som gjør seg gjeldende kan vi se tegn på. Nå håper vi at bransjen får en bra sesongavslutning og godt utgangspunkt for kommende sesong, avslutter Bergaas.

Powered by Labrador CMS