GOD STEMNING: Med værgudene og et kjøpevillig publikum på sin side ble årets
GOD STEMNING: Med værgudene og et kjøpevillig publikum på sin side ble årets "Båter i sjøen" en rekordmesse.

"Nå går alt så meget bedre"

Både utstillere og messearrangøren Norboat jubler over årets utgave av "Båter i sjøen" på Aker Brygge. Det meldes om rekordbesøk og godt salg av båter i alle størrelser.

Publisert Sist oppdatert

Årets Båter i Sjøen slo alle rekorder og nærmere 15.000 mennesker tok turen til Aker Brygge i helgen.

-Utstillerne melder om godt salg, og det er klart at den positive trenden for båtbransjen fortsetter. Svært gledelig og ikke minst etterlengtet, sier daglig leder i Norboat, Leif Bergaas, i en pressemelding i dag. Antall besøkende var 14.577. Det er 20 % opp fra i fjor og det beste besøkstall på mange år.

Måtte vente på brygga

-På det meste ventet båtinteresserte i opp til 30 minutter for å komme inn på Båter i sjøen. Vi håpet på et godt besøk, men denne pågangen var det fantastisk moro å oppleve kombinasjonen av båtinteressen blant det norske folk og en utmerket lokasjon som Aker brygge viser seg å spille en sentral rolle.

Også storbåter selger bra

De positive signalene fra bransjen har også blitt forsterket gjennom messehelgen. Båter mellom 4 og 8 meter som i fjor fikk en økning i salget på nærmere 15 % selger fremdeles godt.

Vannscooterne fosser frem

Det vi ser tendensen til i år er at de større båtene, - som tur og familiebåter viser en fremgang i salget. Vannscooterne som i fjor fikk en dobling i salget, selger fortsatt godt, og salgstallet ser ut til å bli opprettholdt også denne sesongen.

Lav rente og norgesferie

-Vi var svært spente på om trenden ville fortsette, noe det kan synes å være et klart tegn på etter årets messe. Om det er den lave renten, og et ønske om å tilbringe mer tid langs kysten i Norge som gjør seg gjeldende kan vi se tegn på. Nå håper vi at bransjen får en bra sesongavslutning og godt utgangspunkt for kommende sesong, avslutter Bergaas.