OPTIMISME: 265 båter, mange nyheter, preger "Båter i sjøen" på Aker brygge denne helgen.

Derfor hersker optimismen

Båtbransjen seiler i medvind, sier admiralen i NORBOAT, Leif Bergaas, og gir en kort oppsummering for hvorfor optimismen fortsatt hersker.

Publisert Sist oppdatert

Årets utgave av «Båter i sjøen» har 265 fritidsbåter fortøyd i det publikumsvennlige bryggeanlegget på Aker brygge. 40 nyheter er på plass, og mye nytt på elektronikkfronten.

God produktutvikling

-Det er gledelig å se hvordan produsenter har tatt tak i sin produktutvikling. Innovasjon og nytenkning må til for å holde publikumsinteressen på topp, slår han fast. Båtbyggerne har ikke ligget på latsiden de siste årene. Stadig dukker det opp båter med bedre egenskaper, raffinert design og praktiske løsninger.

-Vi har all mulig grunn til å være stolte av våre medlemmer, sier han

Godt vær

Båtbransjen har uten tvil fått god drahjelp av det gode sommerværet de siste par årene. Det så mørkt ut for årets sesong, men til tross for vind og regn har det vært et godt sjøliv, og gode sommeruker på høsten gjorde sitt til å gi sesongen en god karakter tross alt.

Bortfallet av hk-avgiften

Men været alene er ikke nok til suksess for en konkurranseutsatt bransje. Bortfallet av hk-avgiften, en viss lemping av vannscooterreglene og lav rente har utvilsomt også positiv effekt. Selv om lav rente i seg selv ikke er noe godt tegn for norsk økonomi, gjør den båtkjøp mulig.

Godt salg av dagsturbåter

-Vi ser jo at båter mellom 4 og 7 meter, de typiske dagsturbåtene, gjør det bra. Vi tror mange har valgt en noe rimeligere og nøktern båt for å stramme litt inn på livreima, men det bortfall av arbeidsplasser og skylaget over oljeinstallasjonene, har ikke tatt båtgleden fra folket på Vestlandet, sier han.

-Men også storbåtene selger bra, særlig anerkjente og kurante merker, med produsenter og importører som kan vise til historie og kontinuitet. «Døgnfluene», de som jakter på rask profitt, eksisterer knapt nok i det markedet som råder i Norge for tiden, slår han fast.

NORBOAT

regner med godt båtsalg i år og det er ventet minst 14.000 besøkende til «Båter i sjøen» på Aker brygge frem til stengetid søndag kl. 18.

I bildekarusellen under kan du se noen av nyhetene som denne helgen ligger fortøyd på Aker brygge.

IBIZA 801 Sport Cab: Arendalprodusenten slår til med en helt ny sportscab som en nøyaktig én centimeter utenfor vestpåbudet» på åtte meter.
IBIZA 801 Sport Cab: Arendalprodusenten slår til med en helt ny sportscab som en nøyaktig én centimeter utenfor vestpåbudet» på åtte meter.
IBIZA 801 Sport Cab: Arendalprodusenten slår til med en helt ny sportscab som en nøyaktig én centimeter utenfor vestpåbudet» på åtte meter.
FLYTENDE HOLLENDER: Råtøff og robust Dutchworkboat til proffbruk, men også til fritidsbruk for folk som vil ha en båt med høy maskulin faktor.
FLYTENDE HOLLENDER: Råtøff og robust Dutchworkboat til proffbruk, men også til fritidsbruk for folk som vil ha en båt med høy maskulin faktor.
NOSTALGI: Stormer bygger videre på klassikere fra Linge. Her Sportling 610 som daycruiser.
CHRIS-CRAFT: Vakre linjer på 25-foter fra et av USAs mest tradisjonsrike båtbyggerier.
KINA: Nidelv 780 Sport med blått skrog – direkte fra Kina.
BAVARIA: Premiere på ny spennende 30-foter fra tyske Bavaria.
UTTERN: Brunswick på plass med hele modellserien fra Uttern.
BELLA: Finske Bella på plass med helt nye 620 DC.
BELLA: 700 Raid – en spennende styrhusbåt fra Bella.
GOLDFISH: 23 Tender har nytt skrog.
ASKELADDEN: Den helt nye C75 Center Cabin
RIB: Australske Highfield stiller med spenstige RIB-er bygget i Kina.
STING OG NORDKAPP: Setter sitt preg på Aker brygge denne helgen.
AGAPI: Tøffingen Agapi 950 er på alle måter en annerledes svenske…
PIONER: Ny 10 fots jolle med koppholdere er verdensnyhet fra Pioner.
MERRY FISHER: Franske Jeanneau viser ny Merry Fisher 795 produsert ved verftet i Polen.
BUSTER MAGNUM E: Buster Magnum E har fått et radikalt nytt design - og glassfiberdekk.
265 båter har fått plass på Aker Brygge under Båter-i-sjøen-utstillingen denne helgen. (Foto: Hans Due)
NORSK: En av de få båttypene som fremdeles blir produsert i sin helhet i Norge er Ibiza. Det var en blid Ibiza-eier Helge Duus som kunne presentere nyheten som ble ferdig dagen før messen åpnet, en Ibiza 801 (Foto: Hans Due).