AIS-sender for mindre båter

AIS gjør det mulig at andre båter kan se deg på skjermen. vmsTRACK-PRO-BT-CS er en bærbar AIS-sporingsenhet.

Publisert Sist oppdatert
AIS: vmsTRACK-PRO-BT-CS er en AIS-sender utviklet for bruk i mindre båter.
AIS: vmsTRACK-PRO-BT-CS er en AIS-sender utviklet for bruk i mindre båter.

AIS står for Automatisk identifikasjonssystem, og ble utviklet som en anti kollisjonssystem for skip. AIS B er en enklere system for fritidsbåter. Slike systemer er gjerne koblet opp mot plotteren, eller båtens VHF-radio. Med en AIS-mottaker kan du se andre båter, men du blir ikke sett av andre. Med en AIS-Transponer kan du både se og bli sett.

Sikkerhetsutstyr

vmsTRACK-PRO-BT-CS   er utviklet kun for å bli sett. Produktet kan brukes på en kajakk, jolle eller vannskuter. Den egner seg for fartøy hvor det er vanskelig å få montert en tradisjonell AIS-transponer. Enheten har også AIS-SART-funksjon. Det er en nødknapp som forteller alle båter med AIS-mottaker at du trenger hjelp. Du vil da dukke opp på disse fartøyers plotter med din posisjon.

På batteri

vmsTRACK er vanntett og har innebygget batteri med ca to døgns sendetid. Sendeeffekten er på 3 W, og signalet kan oppfattes ca 10 nm unna. Enheten veier bare 250 gram, og kan lades med ekstern 12 volts ladebrakett.

Enheten programmeres med MMSI-nummer, navn og båttype, med en smarttelefon via bluetooth. Enheten er produsert i Tyskland, importeres av Seawave, og koster ca 7 000 kroner. 

Powered by Labrador CMS