Redningsvest for havseilas

Thomas Wiken i Navy Tech har satt sammen en avansert redningsvest med en nødsender som kan redde liv.

Publisert Sist oppdatert

AIS Sart, eller AIS nødpeilesender er en liten dings som gjør det enklere å spore personer som er i nød. Den sender et AIS nødsignal som plukkes opp av alle båter med AIS mottaker, men også fra fly og redningshelikoptre. Senderen krever direkte sikt, slik at fra sjøen er rekkevidden begrenset til 4-5 nm, men fra lufta over 30 nm. 

– AIS nødpeilesender har spart mange liv de siste årene. Det gjør at båter med en moderne plotter og AIS raskt kan navigere seg til personen i sjøen, forteller Thomas Wiken i Navy Tech. 

Pakketilbud

Vanligvis selges redningsvest og AIS nødpeilesender som to separate produkter, men Navy Tech har satt det sammen til ett. De har plassert senderen på riktig måte, slik at den automatisk starter å sende når vesten blåses opp. 

Vesten er også av den avanserte typen med lys og sprayhood. Sprayhooden gjør det enklere for personen i vannet å puste i forhold med mye sjø og vind. 

Pakken koster mindre enn hva de to produktene koster til sammen, kjøpt separate. Prisen på Båter i Sjøen er 5400 kroner. 

SIKKERHET: Thomas Wiken har satt sammen en pakke som kan redde liv.
SIKKERHET: Thomas Wiken har satt sammen en pakke som kan redde liv.
Powered by Labrador CMS