Nye tider for Lindesnes fyr

Regjeringen bevilget 3 millioner kroner til opprettelse av nasjonalt fyrmuseum på Lindesnes Fyr. Pengene skal brukes til å danne et etatsmuseum for Kystverket, hvor Lindesnes fyr er hovedbasen. Dermed får de delansvar også for Tungenes fyr i Randaberg, Dalsfjorden i Volda og Lofotmuseet på Svolvær.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Vest Agder Fylkeskommune skal pengene som kommer inn til museet i hovedsak brukes til drift. Likevel blir det muligheter for utbygging. I statsbudsjettet er det foreslått å bevilge tre millioner kroner til etableringen av fyrmuseumet, men like viktig er det at det er lagt føringer på ytterligere seks millioner kroner årlig, pluss tilskudd fra kommune og fylkeskommune.

-Dette vil turistene nyte godt av. Nå får vi muligheten til å utvikle stedet videre og få mer å tilby. Vi har foreløpig ikke noe konkret, fordi vi aldri har vært inne i statsbudsjettet før, forteller

Janne Fardal Kristoffersen fra Stiftelsen Lindesnes fyr.

Innen denne måneden skal hun og resten av styret ha en strategisamling hvor de ser på veien videre. Styret har to representanter fra fylkeskommunen, som har vært primus motor for å få lagt nasjonalt fyrmuseet til Lindesnes.