Risikerer båtbot på 42.000 kroner

Finanskjendisen ble stoppet i en Fairline Squadron 68, men hadde i følge tiltalen ikke papirene i orden. 57-åringen nekter å betale boten, og er nå tiltalt for brudd på straffeloven og kan risikere å måtte punge ut med 42.000 kroner i bot. (27.03.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Det var 10. juli i fjor at politiet sjekket papirene til mannen da han kom kjørende inn Tromøysund i Arendal med sin Fairline Squadron 68. I følge tiltalen heter det at mannens papirer ikke var tilstrekkelig for å kjøre en så stor båt.

I følge Agderposten heter det i tiltalen at fritidsbåtskippersertifikatet mannen hadde, angivelig ikke er nok til å føre 68-foteren på 63 tonn, ettersom grensen ifølge politiets tiltale er en maksvekt på 50 tonn.

Finansmannen ble ilagt et forelegg på 35.000 kroner, og først erkjente han forholdet. Til tross for 180 kroner i formue og millioninntekt nekter nå derimot stavangermannen å godta boten. 21. april starter rettssaken i Aust-Agder tingrett, hvor påtalemyndigheten krever mannen dømt for brudd på straffelovens bestemmelser om kvalifikasjonskrav på sjøen, samt en bot på 42.000 kroner.

I følge Agderposten skal 57-åringen, som livnærer seg innen shipping og maritim næringsvirksomhet og som er godt kjent også internasjonalt, ikke ha slått seg til ro med anklagene om brudd på loven innen sitt spesialfelt.