Politiet solgte stjålne båter

To båteiere meldte båtene sine stjålet. Så oppdaget de at båtene var lagt ut for salg på politiets egen hittegodsauksjon. (04.06.09)

Publisert Sist oppdatert

Av Therese Vågen

Dag Sverre Hornnes fra Kristiansand og Egil Johansen på Eid i Søgne fikk seg litt av en overraskelse da de i lokalavisa så artikkelen om politiets hittegodsauksjon på Dalane. På bildene fikk de nemlig øye på sine egne båter - som var meldt stjålet til politiet.

Henla saken

Den ene båten var en gummibåt med 5 hks motor, som Hornes betalte 16.000 kroner for. Båten var en gave til barna. Etter at båten ble stjålet fikk Hornes brev fra politiet etter en måneds tid, med beskjed om at saken var henlagt. En stund senere ringte han også selv til politiet for å sjekke om båten var funnet - uten hell. Nå er Hornes oppgitt over det han kaller slett politiarbeid og heleri.

Enkel å spore

- På en ny båt som dette er det fabrikasjonsnummer på både motor og båt. Med en eneste telefon til importøren hadde de fått beskjed om hvem eieren er. Det er helt tragisk dersom politiet ikke vet dette. Og dersom de vet det, har de tydeligvis ikke løftet en finger for å finne ut hvem som eide båten, sier Hornnes til Fædrelandsvennen.

Spesiell

Den andre båten som ble stjålet, var lett gjenkjennelig med sin signalgrønne farge. I følge eier Egil Johansen skal det også bare være to slike båter i Norge, og dermed er båten lett gjenkjennelig. Den stjålne båten ble likevel solgt på auksjonen for 500 kroner av politiet.

Vil ikke kommentere

Agder Politidistrikt konstaterer overfor avisa at salget er skjedd, men vil ikke si noe om hvordan dette kunne skje og hva som har blitt gjort for å finne eierne av de stjålne båtene. Politiet vil nå prøve å finne ut hva som har skjedd.