Vil du ha Line med på båttur?

Skal du reise med fritidsbåt langs sørlandskysten i sommer? Da kan du få med en forsker på turen. Agderforskning ønsker å vite mer om båtfolk på Sørlandet.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra Agderforskning

- Vi vet for lite om fritidsbåtturismen og hvordan sørlandskysten blir opplevd, sier forsker Line Grønstad. Hun arbeider med kultur og næring i Agderforskning. I sommer skal hun undersøke nærmere hvem som reiser, hva de opplever og hvordan sørlandskysten kan gjøres til en bedre opplevelse for fritidsbåtreisende.

- En del av undersøkelsen vil gjennomføres gjennom at vi deler ut spørreundersøkelser slik at vi kan få vite hvordan folk reiser langs kysten. Men hva gjør en når en fyller ut et spørreskjema? Jo, en svarer på spørsmålene, sier Grønstad.

Det er ikke sikkert spørsmålene er de riktige. Derfor ønsker Grønstad å reise sammen med turister fra både Vestlandet og Østlandet noen dager. Da kommer spørsmålene som skulle blitt stilt, og forskeren får delta i situasjonen etter hvert som de oppstår.

Del av EU-prosjekt

Fritidsbåtundersøkelsen er del av et større EU-prosjekt der Vest-Agder fylkeskommune deltar sammen med parter fra Sverige og Danmark. Formålet med EU-prosjektet er utvikling av bærekraftig verdiskapning langs kysten med fokus på kulturhistorie og natur. Da kommer kunnskap om hvordan kysten blir brukt godt til nytte.

Kunne du tenke deg å ha med en forsker?
Send en epost til [email protected]

(11.04.2011)