VIRB-kameraene fra Garmin er vantette og leverer i tillegg til HD-bilder informasjon om fart, kurs og posisjon.
VIRB-kameraene fra Garmin er vantette og leverer i tillegg til HD-bilder informasjon om fart, kurs og posisjon.

Fang øyeblikkene med Garmin

Garmin kommer nå med et vanntett HD-actionkamera med innebygget GPS.

Publisert Sist oppdatert

GoPro-kameraene har lenge vært referansen for alle actionkameraer på markedet, og merket har sikret seg store markedsandeler. Men det finnes mange alternativer. Nå lanserer Garmin enda et alternativ.

VIRB er navnet på nyervervelsen fra Garmin. Dette er et actionkamera som kan ta opp inntil tre timer med HD-video før det må lades på nytt. Kameraet har en innebygget 1,4-tommers skjerm som gjør det enkelt å endre instillingene. Det er også mulig å ta stillbilder samtidig som man tar opp video.

Innebygget WiFi

Kameraet kommer i to modeller, der det dyreste VIRB Elite, har innebygget WiFi og GPS. GPS-en gjør at alle videoer kan geotagges, slik at man kan kan vise både hva man har gjort, og hvor man har gjort det. Med på kjøpet kommer nemlig programvare som henter ut unformasjonen om ferden, og viser bevegelsen. Dette er selvfølgelig veldig kjedelig om kameraet står stille på land, men det gir spennende muligheter ved for eksempel båtkjøring. Da kan man vise leder inn til små bortgjemte perler i kartet, og video samtidig, dersom man bruker PiP-funksjonen (bilde i bilde). I følge Garmin er det enkelt å legge på kjøredataene som et eget bilde i den ferdige videoen, i det medfølgende redigeringsprogrammet.

REDIGERINGSPROGRAM PÅ KJØPET: I redigeringsprogrammet er det enkelt å hente ut kjøredataene og legge dem på videoen som et eget bilde.

Egen app

I likhet med GoPro og Contour-kameraene har Garmin utviklet en egen app for smarttelefoner der man kan starte og stoppe, samt endre instillingene for videoen direkte fra telefonen. Man får også opp forhåndsvisning av videoen, slik at man får det utsnittet man ønsker før man setter i gang opptaket.

Se Garmins demo av kameraet:


VIRB og VIRB Elite kommer i salg i september i år, og prisen er satt til henholdsvis 299 og 399 dollar. I skrivende stund rundt 1800 og 2400 kroner.

Mer info:

www.garmin.no