Lekker sportscruiser fra Italia

Italienske Absolute feirer sitt tiårsjubileum med å lansere en åpen 40-fots sportscruiser.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

-I år er det 10 år siden Sergio Maggi and Marcello Bè etablerte den italienske premiumprodusenten Absolute for å ta opp kampen med de kjente luksusbåtmerkene i Ferretti og Azimut-Benetti gruppene. Absolute er fortsatt en uavhengig aktør på markedet, og snart lanserer de hva som blir verftets jubileumsmodell, nemlig sportscruiseren 40 STL - Sport Line, skriver den norske importøren Italmarin i en pressemelding.

Blir toppløs

Hardtop og bakvegg har lenge vært fokuset hos italienerne, men med 40 STL går Absolute tilbake til ”røttene”. Designmessig er likevel endringene store i forhold til tidligere modeller som Absolute 39 og 41, og nyheten blir bygget på skroget fra den nye 40-serien.

Under dekk vil båten leveres med salong med dinette, stor bysse, baderom med separat dusjløsning og to store lugarer. Uteplassen utrustes med wetbar, grill og spiseplasser for ti rundt et utfellbart bord. Sportscruiseren vil ha solsenger både på akterdekk og fordekk, som seg hør og bør for en solskinnsbåt fra Italia. Absolute 40 STL kan utstyres med hard biminitopp med kalesjevegger som tilvalg. Noe som kan være aktuelt spesielt for norske kunder.

– Absolute er kjent for sine allværsbåter, så det er spennende at de nå på nytt ønsker å fokusere på åpen løsning. 40 STL blir etter alt å dømme en linjelekker og sjødyktig båt i likhet med de foregående 40-modellene, sier daglig leder hos importøren Italmarin, Bjørn Vidar Lund.

Motoralternativene er fortsatt uklare, men nyheten vi trolig utstyres med 2 x Volvo Penta D4-300 på drev eller Volvo’s IPS 400. Cruisingfarten vil ligge mellom 28-32 knop, med toppfart rundt 37 knop. Absolute 40 STL vil trolig koste i overkant av 3 millioner kroner. www.italmarin.no

Absolute 40 STL skal avdukes under Cannes Boat Show i september.

Tekniske data Absolute 40 STL

Lengde:

12,1 m

Bredde:

4,0 m

Køyer:

4 + 2

Maks antall pers:

10

CE-kategori:

B

Mer info:

www.italmarin.no