Absolute toppklasse

Det blir premiere for italienske Absolute 72 fly, denne våren.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra Italmarin AS:

I 2001 solgte Gobbi-familien sitt livsverk og båtmerke ved samme navn til Azimut-Benetti Gruppen, som i sin tur omdøpte båtene fra Gobbi til Atlantis. Gobbiene var likevel ikke helt ferdige med båtbygging, og etablerte raskt sitt nye merke, Absolute. Etter dette har de jobbet målbevisst med å skape et premiummerke med fokus på familie- og allværsbruk, og har i dag flere HT og flybridgemodeller på hele ni forskjellige skrog.

Nå lanseres den hittil største og mest påkostede modellen så langt: Absolute 72 Fly er en miniyacht som for alvor kommer til å ta italienerne inn i det mest prestisjetunge maritime selskap i Europa, sammen med produsenter som blant annet Azimut, Ferretti, Riva og Sunseeker.


Slik blir eierlugaren i Absolute 72 Fly

Egen stil

Absolute brukte noen år på å ”finne seg selv”, med til tider dristige interiørvalg og ekstravagante materialer. Nå hevder importøren at båtprodusenten har funnet både stil og tyngde med nykommeren 72 fly.

– Absolute ønsker ikke å være noen lillesøster i Italia, og derfor satser de hardt i markedet opp mot 100 fot. Som privateid aktør har de lenge ligget i skyggen av Azimut-Benetti og Ferretti-gruppene. Med båter som Absolute 72 Fly vil de på sikt være ute av den skyggen, sier daglig leder Bjørn Vidar Lund hos den norske importøren Italmarin AS.ROMSLIG:

Med 72 fots lengde blir båten som et flytende hjem, med store oppholdsrom.

Stilren flybridge

Absolute 72 Fly, som lanseres i vår, blir en romslig 72 foter med hele fire lugarer og tre store bad. Salongen vil inneholde stor sofagruppe akter, spiseavdeling for åtte personer mot styrbord og stor bysse mot babord. Flybridgen er tegnet for å være blant markedets største. I følge produsenten er det lagt mye vekt på ytre design og et kjøredyktig skrog.

Absolute har siden starten sverget til Volvo Pentas IPS, noe også nye 72 Fly vil være installert med.
Absolute 72 fly vil etter alt å dømme være utstyrt med motorkapasitet fra IPS 600 (2 x 435 hk).

(06.03.2012)