Frydenbø overtar salg av Askeladden

Frydenbø har sikret seg agenturet for Askeladden-båtene i Oslo og Bergen. Dette er klart etter at Frydenbø nå har kjøpt Askeladden-forhandleren på Os og med det sikrer seg agenturet for båtene både på Vest- og Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

Frydenbø satser stort på båt både i Bergen og Oslo. Frydenbø Marine forhandler Rodman, Absolute og Silva. I tillegg har selskapet overtatt det tradisjonsrike SABB Motor og Vetus. Med Askeladden i porteføljen satses det bredt som totalforhandler av fritidsbåter. Selskapet selger båter på et 800 kvm stort anlegg på Damsgård i Bergen. I Leangbuka i Asker har Frydenbø et over et mål stort salgsareal.

Adm. Direktør Knut Herman Gjøvåg sier til Dagens Næringsliv at Frydenbø skal bygge opp sine båtsentra slik de gjennom mange år har bygget opp sitt apparat for salga av biler. Frydenbø selger både Volvo, Land Rover, jaguar og Renault på vestlandet.

- Askeladden blir en viktig del av vår satsing på å bygge opp Frydenbø som en ledende forhandler av bil og båt under felles merkevareplattform, sier han til Dagens Næringsliv. I 2005 omsatte gruppen for 650 millioner kroner. Fjorårstallene er ennå ikke kjent, men i budsjettet var det stipulert en økning til 850 millioner kroner, 200 millioner av dette er relatert til båt. Det er foreløpig ukjent hva Frydenbø har betalt for Askeladdenforhandleren på Os.