Modellvalget som Aaby Marine vil ta inn er ikke fastlagt ennå, men Beneteau Gran Turismo 38 er en høyaktuell modell.

Normar gir seg, Aaby overtar

Normar i Son har vært importør av Beneteaus seilbåter og motorbåter. Nå gir de seg. Aaby Marine AS overtar motorbåtene og det nystartede Normaritime A/S overtar seilbåtene.

Publisert Sist oppdatert

Det er

Even Larsen og Anne-Line S. Larsen som har drevet Normar som har vært importør for Beneteau i Norge i mer enn 20 år. Normar sier i en pressemelding: "

Normar Yachts har valgt å avslutte sin virksomhet i båtbransjen og derav også samarbeidet med Beneteau. Stafettpinnen er i ferd med å gis videre til to meget dyktige aktører, en for seilbåtene og en for motorbåtene. 

Vi vil på denne måten takke alle for over 20 spennende og innholdsrike år i norsk båtbransje."

Den ene aktøren som skal overta motorbåtsegmentet til Normar er altså Aaby Marine AS som holder til i Leangbukta i Asker. Aaby Marine har i en mannsalder vært forhandler for Windy, og i nyere tid også Nimbus og Paragon, og kjenner således akkurat dette motorbåtsegmentet veldig godt. Daglig leder Jørgen Haga i Aaby Marine sier at de har vært på jakt etter flere agemnturer og at Beneteau passer utmerket inn i deres modellutvalg. Akkurat hvilke Beneteau-modeller de vil satse på blir ikke klart før i juni, sier Haga. 

Fra før har Suzuki-importør Erling Sande AS vært importør/forhandler for Beneteaus påhengsmotorbåter. Det skal de fortsette med.

Seilbåtene er det det nystartede firmaet Normaritime A/S (som ennå ikke er å finne i Brønnøysundregistrenes nettsider) som overtar. De har utspring i Pollen Maritime AS som blant annet selger Hallberg Rassy. Bak firmaet står tidligere toppseiler Ole Petter Pollen og tidligere OL-seiler Geir Dahl Andersen. Sistnevnte blir daglig leder i Normaritime AS.