Modellvalget som Aaby Marine vil ta inn er ikke fastlagt ennå, men Beneteau Gran Turismo 38 er en høyaktuell modell.
Modellvalget som Aaby Marine vil ta inn er ikke fastlagt ennå, men Beneteau Gran Turismo 38 er en høyaktuell modell.

Normar gir seg, Aaby overtar

Normar i Son har vært importør av Beneteaus seilbåter og motorbåter. Nå gir de seg. Aaby Marine AS overtar motorbåtene og det nystartede Normaritime A/S overtar seilbåtene.

Publisert Sist oppdatert

Det er

Even Larsen og Anne-Line S. Larsen som har drevet Normar som har vært importør for Beneteau i Norge i mer enn 20 år. Normar sier i en pressemelding: "

Normar Yachts har valgt å avslutte sin virksomhet i båtbransjen og derav også samarbeidet med Beneteau. Stafettpinnen er i ferd med å gis videre til to meget dyktige aktører, en for seilbåtene og en for motorbåtene. 

Vi vil på denne måten takke alle for over 20 spennende og innholdsrike år i norsk båtbransje."

Den ene aktøren som skal overta motorbåtsegmentet til Normar er altså Aaby Marine AS som holder til i Leangbukta i Asker. Aaby Marine har i en mannsalder vært forhandler for Windy, og i nyere tid også Nimbus og Paragon, og kjenner således akkurat dette motorbåtsegmentet veldig godt. Daglig leder Jørgen Haga i Aaby Marine sier at de har vært på jakt etter flere agemnturer og at Beneteau passer utmerket inn i deres modellutvalg. Akkurat hvilke Beneteau-modeller de vil satse på blir ikke klart før i juni, sier Haga. 

Fra før har Suzuki-importør Erling Sande AS vært importør/forhandler for Beneteaus påhengsmotorbåter. Det skal de fortsette med.

Seilbåtene er det det nystartede firmaet Normaritime A/S (som ennå ikke er å finne i Brønnøysundregistrenes nettsider) som overtar. De har utspring i Pollen Maritime AS som blant annet selger Hallberg Rassy. Bak firmaet står tidligere toppseiler Ole Petter Pollen og tidligere OL-seiler Geir Dahl Andersen. Sistnevnte blir daglig leder i Normaritime AS.