FLAGGSKIPET: Dette er yamarins nye flaggskip, DC 79, en båt som skal erstatte Yamarin 76 og 80.
FLAGGSKIPET: Dette er yamarins nye flaggskip, DC 79, en båt som skal erstatte Yamarin 76 og 80.

To Yamariner blir til én

Yamarin samler det beste fra to båter og presenterer nå sitt nye flaggskip 79 Daycruiser.

Publisert Sist oppdatert

Både Yamarin 76 DC og 80 DC er velkjente båter som er produsert i store serier. Nå velger Yamarin å slå de to sammen til et nytt flaggskip med benevnelsen 79 DC.

Bredere trapper har gjort adkomsten til førerplass og badeplattform enda enklere. En luke over motorrommet gir en større og bedre badeplattformen.

-Båten har i likhet med de utgående modellene utmerkede sjøegenskaper, skriver Konesko i en pressemelding. Det kan vi skrive under på. Flaggskipet ble presentert for presse og forhandlere i Tanumstrand i Sveige denne uka. Vi lot oss imponerere av den solide arvtageren.
LUGAREN: 79DC har fått en lys og trivelig lugar med LED-spotter oppunder dekk. Sjøvannstoalettet ser vi på styrbord side.

Køyeplass til fire

Den nye Yamarinen har køyeplass til fire personer. To personer kan ligge dobbeltkøya forut, mens ytterligere to får plass i en stikklugar midtskips under dørken. Sistnevnte lugar er ikke stor, men tilsynelatende fullt brukbar - særlig for barn. Tolugarsløsningen burde gjøre 79DC til en familiefavoritt. Det eneste båten mangler er et skikkelig toalettrom. Også i denne daycruiseren sitter man på toalettet i lugarsalongen, noe som gjør at resten av familien gjerne må ut av lugaren, mens toalettaktiviteten foregår.

STIKKLUGAR: En voksen eller to barn får plass i stikklugaren midtskips.

Sosial salong

Salongen er god og romslig, med plass til syv-åtte personer. Midt på dørken kan man sette opp et bord på søyle. Minibysse finner vi på babord side midtskips. Denne inneholder kjøleskap, vask med ferskvannskran, samt en elektrisk kokeplate.


SALONGEN er båtens sosiale samlingssted. Her er det plass til mange rundt bordet (som her ikke er montert)

Førerposisjonen er meget ergometrisk utformet, med kartplotter i siktretningen, gode seter og en behagelig fothviler. To personer får plass på førerbenken, og ytterligere en kan sitte i "hjørnet" på babord side ved nedgangen til lugaren.

Motormessig utrustes båten med påhenger fra 250 til 300 hk. Med største alternativ får båten en toppfart på over 50 knop.

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Finland

Lengde (meter): 8.02

Bredde (meter): 2.60

Vekt (kg): 1700

Motoreffekt fra (hk): 250.00

Motoreffekt til (hk): 300.00