Nordisk Jeanneau

NORDISKE LØSNINGER har vært en målsetting under utviklingen av Jeanneau 6,5 BR.

Fransk prisbombe

I neste uke har Jeanneau verdenspremiere for sin nye bowrider på 6,5 meter under båtmessen Allt för sjön i Stockholm. Nordisk i tankegangen - med fransk prislapp.

Publisert Sist oppdatert

Flere av de store, europeiske produsentene driver målrettet produktutvikling mot det nordiske markedet. En av de mest spennende nyhetene vises for første gang under båtmessen Allt för sjön i Stockholm i neste uke.

Jeanneau, som er en av verdens største båtprodusenter, har utviklet en ny bowrider i samarbeid med Yamaha Motor Scandinavia. Nyheten er 6,5 mter lang, og går dermed i direkte konkurranse med flere nordisk-produserte båter, med en introduksjonspris på 319.000 svenske kroner. Ifølge en pressemelding fra Yamaha er den nye Jeanneau 6,5 BR utviklet for nordiske behov. Den har god adkomst både forut og akter, stor dørkflate foran konsollene, bred åpning mellom konsollene og stor stuveplass i hver konsoll. Det er lagt vekt på en ergonomisk førerposisjon med plass for kartplotter, og båten har en akterbenk som kan konverteres til U-sofa med solseng. Et annet nordisk særdrag som er integrert i båten, er kalesjegarasje.
Utgangspunktet for produktutviklingen er Cap Camarat 6,5 WA, noe som har resultert i en bredde på 2,48 meter og en skroglengde på 6,10 meter, hvilket gir et bra innvendig volum.
Båten har en tørrvekt på 1.050 kg og har 170 liters bensintank. Tilgjengelige motoralternativer er fra 115 til 200 hk, og 130 hk er anbefalt motor.

Ytterligere opplysninger: www.yamaha-motor.eu/no