JUBILEUMSMODELL: Slik ser den ut, den nye Vågen 42 Fly.
JUBILEUMSMODELL: Slik ser den ut, den nye Vågen 42 Fly.

Jubileumsbåt fra Vågen

Slik ser den ut, den splitter nye Vågen 42 Flybridge. Båten er ”jubileumsgaven” fra det tradisjonsrike båtbyggeriet som nå fyller 30 år.

Publisert Sist oppdatert

For over 30 år siden startet Malvin Knutsen sitt liv som båtbygger hos Kjøpstad Båt. I 1983 grunnla han Vaagen Boats sammen med sin bror Jan.

I 30 år har han levert arbeider ikke mange tar etter ham, skriver Vaagen Boats på sin hjemmeside, og kaller han en tusenkunstner.

”Malvin” ble navnet

”Malvin” ble derfor det helt naturlige navnet på den nye Vaagen 42 Flybridge, en jubileumsmodell som akkurat har sett dagens lys i anledning båtbyggeriets 30 års jubileum.

Vi er skikkelig stolte av den nye båten vår, sier daglig leder Hanne Marit Leikvoll (bildet under).

   Jubileumsmodellen bygger på Vaagen 42 cruiser. Båten er utviklet i tett samarbeid med Alvestad Art. Rominndelingen er i hovedtrekk de samme som i den tidligere versjonen, men både cruiseren og den nye flybridgebåten har fått bedre plassutnyttelse ved at alle skott er flyttet. Førerplassen er helt ny. I tillegg til flybridgen er den nye buede frontruten det mest i øyenfallende på båten.

- Skikkelig fornøyd
-I den nye serien har vi etterstrebet å kombinere produksjonskriterier sammen med brukervennlighet. Vi er skikkelig fornøyd, sier Hanne Marit. Hun er stolt av at kvalitet har vært en grunnleggende forutsetning for båtbygging på Gossen gjennom de siste 30 årene.

Og Malvin sjøl, mannen som båten har fått sitt navn etter, sier til Romsdals Budstikke;

- Det er fantastisk at vi har fått til en slik båt, og jeg er nok litt stolt over at den har fått mitt navn. Det ligger både følelser og stolthet i et slikt produkt, innrømmer Malvin

 Bygger på kontrakt
Vaagen 42 Flybridge er bygd for et selskap for videresalg, som et prosjekt i anledning jubileet. Prisen er på 3,2 millioner kroner, sier Leikvoll.

- Vi bygger gjerne flere av denne typen, men bare på kontrakt. Vi har flere aktuelle kunder. Vi brukte to år på å bygge den første. De neste skal vi nok klare på noen få måneder, sier Jan Knutsen.