MED HARDTOP: Nye Saga 370 HT har fått et praktisk overbygg som visker ut skillet mellom ute og inne.

Ruster opp med hardtop

En av de siste gjenværende storbåtprodusentene her i landet, Saga Boats AS på Selje, utvider modellutvalget med en hardtop-versjon av Saga 365.

Publisert Sist oppdatert

Den nye modellen 370 HT har premiere under Båter i sjøen i september.

SOLID SALONG: Det blir god plass til mange mennesker rundt bordet i Saga 370 HT.

Allerede under utviklingen av bakveggbåten Saga 365 var formene tilpasset en senere versjon med hardtop. Dekket utvendig er det samme på nye Saga-modellen som på 365, men hoveddekket er åpnet opp slik at man får en stor salong uten aktervegg. Dermed viskes skillet mellom ute og inne vekk, og man får en ekstremt sosial båt med en sittegruppe hvor ti til tolv personer lett får plass. Dessuten er den allerede store byssa ytterligere utvidet med mer skapplass og mulighet for ekstra frys- eller kjølekapasitet på babord side i en ekstra bysse-enhet.

Ute og inne

Siden akterveggen med bakdør er fjernet, har båten en ekstra stor salongløsning som inkluderer bord på elektrisk hev- og senkbar søyle på akterdekket. Dermed kan man rigge til en stor solseng her akter.

- Med denne løsningen treffer vi et annet segment i markedet, sier Sølve D. Refsnes i Saga Boats AS.

-Båten har så stor hardtop at den likevel tillater en ganske lang sesong. Fordelen med den nye løsningen er fremfor alt at man får en enorm romfølelse på hoveddekket.

Under dekk har 370 HT samme planløsning som 365. Det foretrukne motoralternativet i båten vil være Volvo Penta D6-435 med V-gir og aksel. Toppfarten er 27 knop, marsjfart 22.

-Det har vært et bra år for oss, og vi var tomme for båter i slutten av mars i år. Vi merker økt interesse i Europa, og Sverige har vært bra denne sesongen. Dermed ligger vi på en årsproduksjon på drøye 30 båter, sier Sølve D. Refsnes.

Fakta

Lengde (meter): 11.30

Bredde (meter): 3.50

Vekt (kg): 7000

Dyptgaende (meter): 1.20

Drivstoff (liter): 600

Opplysninger: www.sagaboats.no