Minor 36 skal vises i Norge uner Båter i sjøen neste måned
Minor 36 skal vises i Norge uner Båter i sjøen neste måned

Minor 36 - finsk kjøremaskin

Nå vises kjøremaskinen Minor offshore 36 på båtmesse i Norge for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Minor satser i det øvre segmentet. Deres splitter nye Minor 36 er blitt et mektig, høyreist fartøy med aggressive proporsjoner. Dermed får man også særdeles mye bokomfort om bord. Minor fjerner seg litt fra Targa ved å satse på mye høyde under dekk og separat baderom både i lugaren forut og i den særdeles romslige akterlugaren. I hyttetaket er det en svært stor takluke som frilegger hele salongen på godværsdager. Over akterdekket er det et uttrekkbart tak som dekker sittegruppa her akter.

Se bildeserie nederst i artikkelen.

Første produksjonseksemplar hadde montert to ganger Volvo Penta D6 370, og oppnådde med den motorpakka 40 knop. Det skal være plass til to av Volvos D6 400-maskiner under motorromsluka. Fullt utstyrt, med to ganger 370 hk, havner prisen på rundt 3,8 millioner kroner.

Beveger vi oss inn i hytta finner vi bysse med vann og koketopp på babord side, og en stor salong på styrbord . Båten har tre stoler i fartsretningen, og praktiske dører ut til sidedekkene på begge sider. To store lugarer gir overnattingsplass for inntil fem personer.

Minor har flere forhandlere i Norge, men ingen importør. Det er FG Racing som stiller ut Minor under båter i sjøen.

Mer på www.minor.fi

Fakta

CE-kategori: B

Produksjonsland: Finland

Lengde (meter): 10.80

Bredde (meter): 3.60

Vekt (kg): 8000

Dyptgaende (meter): 1.10

Drivstoff (liter): 860

Motoreffekt fra (hk): 400.00

Motoreffekt til (hk): 800.00