BÅTMOTOR: Den nye Mercury MerCruiser 6,2 liters V8 har ingen elementer fra bilmotoren i seg. Det skal være en fullblods båtmotor.
BÅTMOTOR: Den nye Mercury MerCruiser 6,2 liters V8 har ingen elementer fra bilmotoren i seg. Det skal være en fullblods båtmotor.

Stillegående kraftplugg fra MerCruiser

Mercury MerCruisers lanserer nye 6,2-liter V-8 drevmotor på 300 og 350 hester som er spesialbygd for bruk i båt. Mer kraft, høyere dreiemoment og mer stillegående, er stikkord.

Publisert Sist oppdatert

De ledende motorprodusentene knives om nyhetene. Ikke før har Volvo Penta har lansert en ny generasjon V6 og V8 bensinmotorer, er Brunswick på plass med en helt ny 6,2 liters V8 bensin. For ett år siden lanserte de sin nye 4,5 liters V6 på 200 og 250 hester.

"Stillegående og bekymringsfri"

-Med introduksjonen av den nye 6,2-liters V-8, fortsetter Mercury å bygge videre på suksessen med å konstruere og produsere fremdriftssystemer som gir det mest intuitive, kraftige, bekymringsfrie, jevne og stillegående båtlivet, sier Mercury Mercruiser-sjefen John Pfeifer i en pressemelding.

Renspikka båtmotor

Den nye 6,2 liters V8 drevmotoren skal leveres både som 300 og 350 hester. Den er utviklet som en 6,2 liters motor spesielt med tanke på maritimt bruk, i stedet for å tilpasse teknologi beregnet på bilmotorer.

Denne motoren har ingen bilmotorrelaterte begrensinger eller unødvendige løsninger som fører til større kompleksitet, økte kostander eller vekt. Her dreier alt seg om båt, og resultatet er i følge produsenten et produkt med perfekt balanse mellom kraft, ytelse, vedlikehold, drivstofforbruk og rustbeskyttelse.

Større dreiemoment

Motoren har et innsugningssystem som optimaliserer lufttilgangen for å skape et større dreiemoment, som igjen gir båten bedre akselerasjon. Et stort slagvolum skaper fin balanse mellom kraft og vekt. Motoren har Adaptive Speed Control (ASC) som automatisk holder turtall, uavhengig om belastningen endres, som i svinger, ved bruk i vannsport eller ved lavere hastigheter. Motoren kan knyttes til Axius joysticksystem som forenkler docking og manøvrering

Powered by Labrador CMS