Viksund 360 – Først i Europa

Back in Bussines for konkursrammede Viksund. I Bergen stilte de ut sin regnskogfrie 360, med alt treverk i Ameriksansk Or. Nå blir de først i Europa med det nye styresystemet som er utviklet av ZF.

Publisert

Fra og med 2010 vil alle Viksund større modeller kunne leveres med JMS (Joystick Manouvering System) også for singel innenbords motorinstallasjon. JMS er et manøvreringssytem som har blitt mer og mer vanlig i båtverden de siste par årene.Det er ikke med så liten stolthet vi nå kan presentere den første båten i Europa noensinne med single installasjon aksling og JMS. JMS har tidligere vært forbeholdt twin-installasjon strak aksling. Dette er med andre ord en temmelig unik nyhet både her til lands, og på verdensbasis. Kort oppsummert benytter det nye systemet seg av baug og hekkthrustere som igjen samarbeider med slurefunksjon på giret. Selve systemet er utviklet av ZF Marine.

Viksund og ZF / KGK Norge har de siste par månedene jobbet intensivt med å få på plass det nye systemet i praksis, og det er nå første gangen dette presenteres for publikum. Systemet kan også ettermonteres på nyere leverte båter både fra Viksund og andre verft. Det kan også leveres til alle de mest vanlige motortypene, og selv det nå blir presentert på en Cummins QSB 5,8 425 hk, så kan de også leveres til både Yanmar og Volvo.

Du finner flere båt-og utstyrsopplysninger på www.batguiden.no - Norges største båtmesse på nett !!

Båtliv on Facebook

Powered by Labrador CMS