Atlantis-havariet: Brannen startet i kokeapparatet
Atlantis-havariet: Brannen startet i kokeapparatet

Atlantis-havariet: Brannen startet i kokeapparatet

Helgens voldsomme båtbrann i Tønsberg ble trolig forårsaket av et spritfyrt kokepparat.

Publisert Sist oppdatert

En Atlantis 42 til over fire millioner kroner ble totalskadet på selveste jomfruturen i den voldsomme brannen, men ingen personer kom til skade i havariet.

Eieren sier til Tønsberg Blad at brannen trolig startet i et kombinert strøm- og spritdrevet kokeapparat familien hadde fått tilleggsmontert på dekk.

– Vi lå i Tønsberg og ventet på broåpning klokken 14, fikk lyst på en kopp kaffe og brukte spritapparatet for ikke å lage bråk med 220 volt generator, sier mannen til avisen.

På vei utover valgte familien å stenge av apparatet grunnet sjøgang, og oppdaget da at det hadde tatt fyr i båten. Brannen på dekk var tilsynelatende raskt slukket, men straks etter gikk brannalarmen under dekk. Det var full fyr i taket på badet, og brannen var da ute av kontroll. Familien hadde ikke noe annet valg enn å straks evakuere millionbåten.

– Det brant bak ryggen min da jeg skulle kutte fortøyningene til lettbåten etter å ha fått barnebarn, datter og kona ombord i lettbåten, sier Svelvik-mannen til Tønsberg Blad.

Båten var fullforsikret og lokale forurensningsproblemer er under kontroll, melder lokalavisen på sine nettsider.

Se video fra den dramatiske brannen på tb.no her