Vakkert lettmetall med tunge ambisjoner

Prøvekjørt: Silver Shark DC 580 & Drive Convertible 56.Nauvo, Finland: To ferske bowridere gjør valget enda vanskeligere for båtkjøpere som skal velge ny, rask båt i 19-fotklassen. Drive Convertible 56 og Silver Shark DC 580 er hyper-moderne, velbygde og effektive båter som byr på rikelige mengder uforfalsket båtglede.Båtliv 9/10

Publisert

Begge båtene er bygget av aluminium av kjente finske produsenter, begge har glassfiber innerliner, begge er bowridere, båtene veier omtrent det samme, går nesten like fort, og hadde på testdagen like store maskiner. På papiret er de viktigste forskjellene at Silver-fabrikkens Shark DC 580 er to desimeter lengre, mens Fiskars Drive Convertible kan settes opp med noe større motor.

Det er ikke tilfeldig at fabrikkene lanserer såpass like båter – og at dette skjer omtrent samtidig som Silver ble kjøpt opp av Tehri og dermed ikke lenger er et Brunswick-merke. Ryktene vil ha det til at den ene fabrikkens folk var på testtur og tilfeldigvis oppdaget at konkurrenten prøvekjørte sin nye, hemmelige bowrider. Vi skal ikke røpe hvem som avslørte hvem, men konstaterer at utfordringen ble dyktig parert. 

Likevel viser det seg fort at vi snakker om to vidt forskjellige båter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS